Hoe ontwerp je een 3D vis

Hoe ontwerp je een 3D vis


Ontwerpen van een 3D vis kan worden gedaan met vrij beschikbare computer aided design programma's, en een of meer brede benaderingen voor 3D-modellering. Een van deze methoden, modellering, vak omvat het maken en vormgeven van een 3D primitive (een eenvoudige vorm zoals een doos). Met behulp van deze aanpak gaat kijken naar de standpunten van het voor- en zijkant van de vis, dan verplaatsen de primitieve van hoekpunten (individuele punten) aan te passen aan de vorm van de vis. U kunt ook een proces genaamd parametrisch modelleren, waarin u een stof-achtige patch verdraaien totdat het lijkt op een vis. Een derde benadering is om een foto van een fysieke vis (of het model van een) met een 3D-camera, waarmee de vis wordt gecontroleerd met een laser te converteren naar digitale 3D-coördinaten.

Instructies

1

Krijg een gedigitaliseerde foto van het profiel van het links of rechts van alle vissen. Zorgen dat de foto is in een gemeenschappelijke indeling voor grafische bestanden zoals JPEG, GIF, PNG of BMP.

2

Open uw CAD-programma en twee vlak-objecten maken. Een van de vlakken opsplitsen in vele segmenten (dat wil zeggen, randen), en laat het andere vliegtuig met geen segmenten. De vele randen van het eerste vliegtuig zijn nodig om de vorm van de vis.

3

Uw programma's materiële editor gebruiken voor het laden van de afbeelding van de vis op het vliegtuig met geen segmenten.

4

Plaats de veel-gesegmenteerd vliegtuig zo lijkt het direct voor het vliegtuig de vis-afbeelding weergegeven. Toepassing de dekking (aka "X-Ray")-tool op de gesegmenteerde vliegtuig zodat u de vis erdoor zien kunt.

5

Toepassing van het snij gereedschap om te traceren van de vis overzicht op de gesegmenteerde of gedeeltelijk zichtbaar vlak. De gesneden instrument snijdt niet eigenlijk. Het creëert extra randen (aka segmenten) dat u binnenkort zult weggesneden.

6

Selecteer en verwijder alle vliegtuigen die buiten de omtrek van de vis liggen.

7

De zachte selectiegereedschap (die kan worden evenredig bewerkt in uw programma genoemd) draaien, vervolgens de rechthoekige selectiegereedschappen gebruiken om een horizontale lijn van hoekpunten ongeveer halverwege tussen de boven- en onderkant contouren van de vis te selecteren.

8

Trek de geselecteerde hoekpunten van het lichaam van de vis, waardoor de vis de laterale breedte toeneemt. Merk op dat de omtrek van de vis op zijn plaats blijft, of bijna zo. Deze actie breidt de platvis-afbeelding naar 3D-ruimte.

9

Toepassing van de symmetrie modifier voor de vis te dupliceren het overzicht op de vis de andere kant. Bericht dat de kant die u teruggetrokken is nu automatisch gespiegeld op de vis is de andere kant.

10

Uitvoeren dat van uw programma maken hulpmiddel als een realistisch-shaded afbeelding van de voltooide 3D vis wilt weergeven.