Hoe om volmachten te gebruiken met Firefox

Wanneer verbonden met het Internet, krijgt uw computer een Internet Protocol, of IP, adres dat wordt gebruikt om uw computer op het netwerk te identificeren. Proxyservers zijn aparte servers die verzoeken ontvangen, van uw computer, ze te filteren en voer ze, indien mogelijk. Het IP-adres van de proxyserver kan worden gebruikt door mensen die anoniem wenst te blijven online of wellicht een deel van een bedrijf dat de Internet-beveiligingsinstellingen. Mozilla's Firefox-browser kan gebruikers verbinding maken met het Internet via een proxy door Internet-opties van de browser te bewerken.

Instructies

1

Open Mozilla Firefox op uw computer. PC gebruikers kunnen Firefox vinden in de "Alle programma's" sectie van de "Start"-menu. MACgebruikers kunnen de toepassing vinden in het streepje aan de onderkant van het scherm.

2

Klik op het menu "Extra" bij de bovenkant van het scherm. Selecteer 'Opties' in het drop-down menu.

3

Klik op het pictogram "Geavanceerd" aan de bovenkant van het pop-upscherm. Klik op het tabblad 'Netwerk' te openen van de netwerkinstellingen van uw browser.

4

Klik op de knop 'Instellingen' onder de kop 'Connection' Firefox de proxy-instellingen te bekijken. Standaard zal de browser de optie 'Geen Proxy' gebruiken.

5

Selecteer de optie "Auto-Proxy-instellingen detecteren voor dit netwerk" als uw netwerk al is ingesteld voor alle verbindingen om een volmacht te gebruiken. Firefox zal automatisch gebruik van het netwerk standaard proxyinstellingen.

6

Selecteer de optie "Manual Proxy Configuration" hebt u een proxy IP-adres dat u wilt gebruiken. Voer het IP-adres in het desbetreffende veld voor het type van proxy die u gebruikt. De systeembeheerder van de proxyserver kan u vertellen als de proxy een proxy SSL, sokken, HTTP, FTP of Gopher is. Als u een proxy moet, houden sommige websites lijsten van volmachten voor algemeen gebruik; echter deze proxies niet consequent kunnen werken, of zij kunnen aanbieden zeer langzame internetverbindingen.

7

Selecteer de optie "Automatische Proxy configuratie URL" hebt u een proxy-autoconfiguratie, of PAC, bestand die uw proxy-instellingen bepalen zullen. PAC-bestanden kunnen worden complexer dan handmatig geconfigureerde proxies, zoals PAC-bestanden meerdere proxy-configuraties voor aangewezen sites wellicht. Voer de PAC de URL in het daarvoor bestemde veld en klik op de knop "Reload" om te beginnen met behulp van de proxy.