Hoe om te zuiveren van een webservice

Schrijven van een webservice een pijn kan zijn. Vele malen lopen wanneer u denkt dat de dingen gaan om te gaan gemakkelijk je over fouten. Het kan moeilijk zijn, omdat vaak de webservice is ingezet binnen Tomcat waardoor de bugs moeilijk om op te sporen. Als u uw webservice in Axis2 geschreven hebt, dan kunt u Eclipse te debuggen uw webservice.

Instructies

1

Kies een IDE met een web service debugger. Een sterk aanbevolen IDE is Eclipse. Het is gratis en werkt met verschillende talen, waardoor het een uitstekende keuze.

2

Kies een instrument waarmee berichten zal worden gecontroleerd. Een sterk aanbevolen hulpmiddel van het tekstoverseinen is TCPMon van Apache WS Commons.

3

Program Tomcat VM te werken in de foutopsporingsmodus. Dit doen door de Catalina_Opts programmeeromgeving. Voer de volgende code: - Xdebug - Xnoagent-DJava.compiler=NONE - Xrunjdwp: vervoer = dt_socket, server = y, schorten = y, adres = 8000.

4

Start Tomcat. Dit moet gebeuren voordat u Eclipse configureert.

5

Maak een Eclipse debug configuratie. Doe dit door te klikken op de kleine pijl naast het pictogram van een bug. Een drop-down menu verschijnt waarin selecteert u "Debug".

6

Klik op "Afstand Java toepassing." Dit zal worden geplaatst op de linkerruit. Klik op "Nieuw" toe te voegen een configuratie. Laat de standaardinstelling hetzelfde.

7

Selecteer "Debug". Dit wordt het foutopsporingsprogramma programma uitgevoerd.

Tips & waarschuwingen

  • Een andere kwaliteit debugger programma is IntelliJ idee dat verschillende extra configuraties heeft. In tegenstelling tot Eclipse dit programma is niet gratis, maar het is zeer de moeite waard de kosten. IntelliJ idee kunt u downloaden op jetbrains.com.