Hoe om te zoeken naar een specifiek bestandstype op Vista

In Windows Vista, kunt u downloaden en opslaan van bestanden en programma's. Soms is het moeilijk om te bepalen waar u gedownload heeft of een bepaald bestand opgeslagen. Hoewel het bestand lijken te zijn verloren, kunt u de Windows Vista search tool om te zoeken naar een specifiek bestand snel. Binnen enkele minuten kunt u het bestand dat u zoekt terugvinden.

Instructies

1

Start Windows zoeken door op de "Windows" en "F"-toets te drukken. U kunt ook klikken op de "Start"-menu, en het zoekvak verschijnt onderin het.

2

Typ de naam van het bestand dat u in het zoekvak zoekt. Terwijl u typt, wordt in Windows een lijst van bestanden die overeenkomen met uw tekst weergegeven. De lijst met zoekresultaten kunnen groot of klein, afhankelijk van de zoekopdracht.

3

Selecteer het type bestand die u zoekt om te beperken uw zoekopdracht. Bijvoorbeeld, als u op zoek bent naar een muziekbestand, selecteer de "Music" knop. Als u op zoek bent voor een afbeelding, selecteert u de knop "Afbeeldingen". Wanneer u een bestandscategorie selecteert, wordt in Windows de bestanden die niet voldoen aan de bestandscriteria elimineert.

4

Klik op de knop "Geavanceerd zoeken" als u wilt weergeven van extra zoekfilters zoals datum en bestandsgrootte. Voer uw gegevens in de vakken van de lijst en klik op 'Zoeken'.

5

Selecteer de locatie die u wilt zoeken naar de bestanden in de lijst 'Locatie'. Terwijl het standaardonderzoek geïndexeerde locaties is, kunt u een andere schijf als u een draagbare harde schijf op uw computer aangesloten. Selecteer de "overal" optie als u wilt zoeken op uw hele computer.

6

Klik op de knop "Uitzicht" op de top als u wilt weergeven van de zoekresultaten op een andere manier. Selecteer de weergaveoptie die u, zoals "Lijst wilt" "Details," "Tegels" of "Kleine pictogrammen".

7

Blader door de bestanden na het verkleinen van uw zoekopdracht om te zien als u het bestand kunt vinden die u zoekt. Houden het verkleinen van de zoekopdrachten tot u uw bestand hebt gevonden.