Hoe om te zien wie mijn Website bekijkt

Hoe om te zien wie mijn Website bekijkt


Een van de hoekstenen van een succesvolle website is kennis van wie uw bezoekers zijn en hoe ze je vinden. Dit laatste is vooral belangrijk wanneer uw website is net het afstappen van de grond en je probeert te onderscheiden van de menigte. Web analytics-software kunt u zien wie is het bezoeken van uw website en geeft enkele nuttige details over hen zoals hun geografische locatie, welke pagina's zij surfen op uw site en hoe ze je gevonden.

Instructies

1

Kies een Web analyticspakket. Het meest gebruikte instrument daarvoor is Google Analytics. Bezoekerssegmentatie is het meest belangrijk detail die een analyticspakket ondersteunen moet – de mogelijkheid om de bezoekers van de site te identificeren. Ook belangrijk is het gereedschap van "attractie naar inhoud" of hoe goed het populaire inhoud kunt onderscheiden van zelden bezochte pagina's. Tot slot, op bedrijventerreinen, "verwerken meting" is belangrijk omdat het hoeveel gebruikers een scriptingregel taak onthullen zal, zoals het bestellen van uw Afhandeling voltooien.

2

Meld u aan voor een account op de website analytics of aankoop van de software. Aan de slag met Google Analytics, die een gratis service is, alles wat u nodig hebt is een Google-account.

3

Configureer uw Web analyticspakket om te werken met uw website. Maak een nieuw tracking-Profiel van het regelpaneel of het dashboard, en toe te voegen aan uw account. Typ de domeinnaam van uw website in het formulier en kopieer de HTML-code wordt gegenereerd door het pakket in de broncode op elke Web-pagina die u wilt volgen.

4

Bekijken van uw site statistieken van het control panel van uw analytics-programma. Voor Google Analytics is dit het "dashboard" op de Google Analytics website. Hier ziet u een lijst van sites die door uw account is gecontroleerd. Klik op 'Rapport weergeven' als u wilt toegang tot de gegevens. De meest voorkomende gegevens zullen waarschijnlijk verkeerstatistieken--het aantal mensen die toegang uw site tot hebben. Van daar, kunt u inzoomen op een bepaald gegevensbereik of bekijken van het aantal totaal aantal bezoekers en unieke bezoekers. U kunt ook controleren de "bounce rate," oftewel het tarief waartegen mensen uw site verlaten zonder iets anders te doen. Dit, is samen met de gemiddelde tijd doorgebracht op uw site, een goede monitor voor activiteit. Ten slotte de locatie statistieken zal u waar uw bezoekers zijn van, geografisch gezien, en de bronnen van de verkeersgegevens zal je laten zien waar bezoekers vinden de link naar uw website, zoals door middel van een zoekmachine, een blog of een bepaalde website te tonen.

Tips & waarschuwingen

  • Het duurt een paar dagen voor de analytics-software op te sporen uw website en beginnen actief toezicht.