Hoe om te zetten. Bmp naar. GIF-animaties

GIF (Graphic Interchange Format) animaties zijn als hedendaagse flipbooks, korte animaties over het algemeen greep van populaire films en televisie series. GIF kunnen ook komen van een reeks van opeenvolgende beelden maken en animeren ze met beeldbewerkingssoftware. Vaak, GIFs zijn bestaat uit een groot aantal jpg-bestanden, maar ook andere afbeeldingsbestandstypen, zoals BMP's (bitmaps) compatibel zijn. Met Photoshop, kunt u een nieuwe GIF-animatie van BMP-afbeeldingen. U kunt ook een online GIF creator voor eenvoudiger animaties met minder frames.

Instructies

Photoshop

1

Open alle van de BMP-afbeeldingen die u wilt animeren. Klik op "Bestand" en "Nieuwe". Maak een nieuwe lege doek dat dezelfde afmetingen als uw BMP-bestanden heeft. De resolutie ingesteld op 72 pixels, de standaard voor web gebaseerde beelden.

2

Klik op de eerste afbeelding in uw animatiereeks. Klik op "Bewerken" en "Selecteer alle". De afbeelding kopieert en plakt u deze in het lege doek die u hebt gemaakt.

3

Selecteer en kopieer de hele tweede afbeelding. Plak de afbeelding in plaats als een nieuwe laag boven op de eerste afbeelding. Herhaal dit proces voor elk extra frame in de animatie. De lagen toolbox gebruiken om te controleren en aanpassen van de volgorde van de gelaagde animatieframes.

4

Klik op het palet animatie. Geef de duur van de animatie en de framesnelheid van de reeks.

5

Klik op het driehoekje in de buurt van de titel van de eerste laag. Selecteer het pictogram van de Stopwatch en de hoofdframe-eigenschappen voor de eerste afbeelding in de volgorde te bepalen.

6

Klik om de huidige-tijdindicator gebruiken om wijzigingen in de eigenschappen van een afzonderlijke laag te stellen. Met deze set van opties, kunt u kiezen om toe te voegen van laagmaskers te langzaam een bepaalde frame van de afbeelding verbergen, pas de positie van de BMP om de afbeelding te verplaatsen, of laagmaskers te gebruiken om de afbeelding knipperen.

7

Klik op het deelvenster Animatie. Druk op de spatiebalk om een voorbeeld van uw geanimeerde GIF.

Online GIF makers

8

Bezoek een online GIF maker, zoals Picasion, MakeAGIF of Gickr.

9

Klik op de eerste "Upload" knop en bladeren van uw harde schijf voor het uploaden van de eerste BMP-afbeelding in de volgorde van uw animatie. Veel van deze sites beperken het aantal frames aan tien of vijftien, zodat deze optie alleen beschikbaar voor korte GIF-animaties is. Bovendien zal de site waarschijnlijk formaat van uw beelden tot een meer gestandaardiseerde GIF formaat in het algemeen tussen 300 en 500 pixels.

10

Upload elk extra frame van de animatiereeks met de aangegeven knoppen. Dit moet gebeuren in de juiste volgorde goed maken van het GIF.

11

Klik op de werkbalken van de vervolgkeuzelijst om de algemene afmetingen en snelheid van uw GIF te passen. Sommige sites bieden ook een optie om te bepalen of het GIF in omgekeerde richting afspelen zal wanneer de reeks eindigt. Standaard lus GIF-animaties eindeloos.

12

Klik op "Create" of "Uploaden" en wacht op de site maken uw GIF. Wanneer de upload is voltooid, wordt de site weergegeven een voorvertoning van uw animatie, evenals een link naar het delen van het GIF.

Tips & waarschuwingen

  • Sommige sites toegestaan niet het uploaden van grote BMP-bestanden voor het maken van geanimeerde GIFs. Gebruik een basisinstallatiekopie editor zoals verf of Preview om de afmetingen van individuele frames in de reeks. Als alternatief kan u open de afbeeldingen in uw beeldredacteur van keus en de bestanden opslaan als een kleinere, gemeenschappelijke bestandstype, zoals JPG of PNG.