Hoe om te vullen van een keuzelijst met invoervak in Access

Hoe om te vullen van een keuzelijst met invoervak in Access


Keuzelijsten met invoervakken in Microsoft Access zijn een handige manier om het aantal keuzes voor een veld te beperken en om de integriteit van de gegevens in een Access-database. Keuzelijsten met invoervak kunnen alleen worden gemaakt op formulieren in Access. Er zijn verschillende manieren om keuzelijsten met invoervak toevoegen aan een formulier in Access, afhankelijk van welke versie u gebruikt. U moet een bepaalde procedure volgen bij het toevoegen van een keuzelijst met invoervak in Access 2007.

Instructies

1

Open het formulier in de Access-database waar u wilt maken van een keuzelijst met invoervak.

2

Klik op de "View" drop-down in de hogere linkerhoek en selecteer "Ontwerpweergave."

3

Klik op 'Wizards voor besturingselementen gebruiken"van de sectie Controls. Dit is al de standaardinstelling. Als dat zo is, zal het worden gemarkeerd.

4

Klik op "Keuzelijst" uit de "Controls"-sectie en klik op het formulier waar u wilt plaatsen van de keuzelijst met invoervak. De "Wizard Combo Box" zal verschijnen.

5

Klik op het keuzerondje naast de selectie met "Zullen worden getypt in de waarden die ik wil." Klik op de knop "Volgende".

6

Typ het aantal kolommen dat u in de keuzelijst met invoervak in het vak "Aantal kolommen wilt".

7

Typ de waarden die u gebruiken wilt voor het vullen van de keuzelijst met invoervak in de desbetreffende kolommen en rijen. Bijvoorbeeld, als u wilt dat de gebruiker te kunnen selecteren A, typt B en C van de keuzelijst met invoervak, u "A" in rij 1 van kolom 1, type "B" in rij 2 van kolom 1 en type in "C" in rij 3 van kolom 1. Klik op de "Next" knop wanneer u klaar bent met het invoeren van de gegevens voor de keuzelijst met invoervak.

8

Klik op het keuzerondje volgende "Remember de waarde voor later gebruik" of "Dat waarde opslaan in dit veld." Als u kiest "Die waarde in dit veld opslaan", selecteer het desbetreffende veld uit de drop-down lijst.

9

Typ in een labelnaam voor de keuzelijst met invoervak in het daarvoor bestemde veld. Klik op de knop "Voltooien".

10

Sla het formulier door het indrukken van de knoppen "Ctrl" en "S" op uw toetsenbord van de computer op hetzelfde moment.

11

Klik op de "View" drop-down in de hogere linkerhoek en selecteer "Formulierweergave." Wanneer u op de keuzelijst met invoervak vak drop-down klikt, moet u nu kunnen zien van de waarden die u hebt ingevoerd.

Tips & waarschuwingen

  • Als u wilt dat uw keuzelijst op waarden opzoeken in een tabel of query, selecteert u "Ik wil de keuzelijst met invoervak de waarden in een tabel of query opzoeken" in plaats van het selecteren van "Zullen worden getypt in de waarden die ik wil" wanneer de Wizard Combo Box ijslollie opwaarts. U moet dan selecteert u de tabel of query waaruit u wilt de waarden opzoeken. U moet ook de juiste velden selecteren in de tabel of query die u wilt gebruiken.