Hoe om te vouwen ordinale gegevens in SPSS

Hoe om te vouwen ordinale gegevens in SPSS


Ordinale gegevens is een niveau van meting met een impliciete ranking, maar de omvang geen onderscheid tussen niveaus. Instortende ordinale gegevens kan het verhogen van de interpretability van uw resultaten en analyses. U kan ook wilt samenvouwen of categorieën combineert met een lage steekproefgrootte met een aangrenzende waarde. Meestal u wilt hebben een sterke rechtvaardiging voor het samenvouwen van uw gegevens en de logica in uw schrijf-ups moet opnemen. Statistisch pakket voor de sociale wetenschappen (SPSS) is statistische software waarmee eenvoudige en geavanceerde analyses, zoals het samenvouwen van gegevens.

Instructies

1

De nieuwe categorieën en waarden voor uw samengevouwen gegevens en hun verbinding met uw oorspronkelijke ordinale gegevenswaarden worden vastgesteld.

2

Open uw SPSS-software.

3

Selecteer "Transformeren" vanuit het hoofdmenu, scroll naar beneden en selecteer "Recode in dezelfde variabelen" of "Recode in verschillende variabelen." Kiezen "Recode in dezelfde variabelen" overschrijft uw huidige ordinale gegevens, overwegende dat "Recode in verschillende variabelen" een nieuwe variabele voor uw samengevouwen gegevens creëert.

4

Selecteer de naam van de variabele van de ordinale gegevens die u wilt samenvouwen. Sleep naar de "Input variabele -> Output variabele:" vak of gebruik de pijlknop.

5

Klik op "oude en nieuwe waarden."

6

De oorspronkelijk gecodeerde ordinale gegevenswaarden en hun nieuwe waarden afzonderlijk invoeren. Voer de oorspronkelijke ordinale gegevenswaarde code in of selecteer een bereik van waarden onder "Oude waarde." Ook, het invoeren van de "nieuwe waarde." Klik op 'Toevoegen'. Herhaal de procedure totdat alle nieuwe codes worden toegevoegd. Wanneer u klaar bent, klikt u op "Doorgaan".

7

Voer de nieuwe naam van de variabele en het label, een korte beschrijving van de variabele, als je geselecteerd "Recode in andere variabele" onder "Variabele Output." Klik op "Wijzigen."

8

Selecteer "OK" en SPSS zal hercoderen en samenvouwen uw ordinale gegevens, zoals vermeld. .

Tips & waarschuwingen

  • Controleer de nieuwe waarden van uw samengevouwen ordinale gegevens voor nauwkeurigheid