Hoe om te vertellen wat voor soort DVD-station van uw Computer heeft

Terwijl de optische-schijfeenheid op de meeste moderne computers in staat van het lezen van DVD-disks is, kunnen niet alle stations gegevens schrijven. Er zijn twee hoofdtypen van beschrijfbare DVD-schijven. Het eerste type is een DVD-R en slechts één keer kan worden geschreven. Het tweede type is een DVD-RW. De gegevens op deze schijven kan worden gewist, zodat u nieuwe gegevens aan hen herschrijven meerdere malen. Voor het gebruik van deze schijven, moet u een geschikt station. Bepalen welk type station is geïnstalleerd op uw computer in de Windows Device Manager.

Instructies

1

Klik op de Windows "Start" knop.

2

Typ "Apparaatbeheer" in het vak Zoekopdracht starten en druk op de "Enter" knop. Hierdoor wordt een nieuw venster weergegeven op het scherm.

3

Dubbelklik op "DVD-/ cd-rom-stations." Hiermee worden de geïnstalleerde DVD-station weergegeven. Als de drive weergegeven "DVD-ROM," in de naam bevat, is het station geschikt voor lezen maar niet het schrijven van DVD-disks. Als het station vermeld "DVD-R", kan het station lezen en schrijven van DVD-disks. Als het station vermeld "DVD RW", kunt het station lezen, schrijven en herschrijven van DVD-disks.