Hoe om te sorteren in Visual Basic

Hoe om te sorteren in Visual Basic


Het sorteren van gegevens voor uw gebruikers helpt met de bruikbaarheid van uw toepassing. Visual Basic-onderdelen komen met een "Sort()" functie die biedt een snelle manier voor u informatie alfabetisch weergeven. Zodra u hebt gemaakt het onderdeel op het formulier en het gevuld met informatie, roept u vervolgens de functie "Sort()". De functie is makkelijk te gebruiken en vereist geen parameters.

Instructies

1

Open Visual Studio en laad uw Visual Basic-project. Dubbelklik op een van uw formulieren in de Solution Explorer om het te openen in de ontwerpweergave. Vanuit de werkset, slepen en neerzetten van een keuzelijst met invoervak aan het formulier. Verschillende onderdelen in de werkset hebben de sorteerfunctie, maar een keuzelijst met invoervak is gebruikt voor dit voorbeeld.

2

Klik op de keuzelijst en voer "myList" in het tekstvak met de label "Naam" in het eigenschappenvenster. Hiermee stelt u een naam voor het besturingselement, zodat u vanuit uw code aanroepen kunt. Sommige nummers invoeren in de eigenschap van de lijst-vak met het label 'Items'. Voor dit voorbeeld voert u "3,5, 2".

3

Met de rechtermuisknop op het formulier en selecteer 'codeweergave'. Dit opent een pagina waar u uw sorteerfunctie. Voer de volgende code:
myList.Sort()
Dit sorteert de items in de keuzelijst. Als de keuzelijst met invoervak maakt, toont het "2, 3, 5."

4

Druk op de toets "F5" uw programma uit te voeren. Wanneer het formulier wordt geopend, ziet u dat de keuzelijst met invoervak wordt gesorteerd, hoewel u objecten buiten de orde ingevoerd.