Hoe om te selecteren XML-Type sub knooppunten in ASP

Hoe om te selecteren XML-Type sub knooppunten in ASP


XML-knooppunten in ASP.net-kunnen worden beschouwd als een boom met informatie die vallen in een hiërarchie. In ASP.NET kunnen ze worden weergegeven als een boomstructuur met knooppunten. De boomstructuur met knooppunten bestaat uit voorouder knooppunten, hoofdknooppunten, bovenliggende knooppunten en onderliggende knooppunten. Bovenliggende knooppunten kunnen worden opgeroepen knooppunten en onderliggende knooppunten sub knooppunten in andere scripts sites kan worden genoemd. Het is mogelijk om sub knooppunten van een XML-bestand te selecteren en zetten die in ASP.net-script met behulp van de DOM, of Document Object Model voor uw ASP.net-site.

Instructies

1

Gebruik het object XMLDocument om te uploaden van uw XML-bestand in het Document-objectmodel op uw ASP.net-site. Vind dit via de bestandsserver op System.xml. Zodra u het XML-bestand uploadt, zal het nu worden genoemd "XML-Document" op de DOM-systeem.

2

Open XML-Document en typ in de functie "Dim EmployeeList als XmlNodeList

EmployeeList = XMLDocument.SelectNodes("/parentnode/childnode") "aan de onderkant van de lijst van het knooppunt. Dit is de Nodes() Selecteer functie; het zal toestaan u om alle van de sub knooppunten van een lijst met één knooppunt te selecteren. Invoegen de naam van het knooppunt waar het zegt "parentnode" en de naam van de groep van sub knooppunten waar het zegt "childnode." Dit zal leiden tot een XMLNodeList.

3

Sla de XMLNodeList. Deze lijst in ASP.NET-om weer een ASP-script van de geselecteerde XML-sub-knooppunten te uitvoeren.