Hoe om te scheiden van een Audio & DVD-Menu

Hoe om te scheiden van een Audio & DVD-Menu


Er zijn drie primaire bestandsindelingen die deel van het menu van een DVD uitmaken: de formaten .vob, .ifo, en .vro. Het .vob bestandsformaat is voor audio, de .ifo is voor informatie en titels en .vro is gereserveerd voor video bestanden. Scheiden van de audio- en menu bestanden op een DVD vereist inzicht in het onderscheid tussen elk van deze bestandsindelingen en met het juiste type conversiesoftware om te verwijderen of te wijzigen van bepaalde bestanden.

Instructies

1

Plaats de DVD waarop u wenst te scheiden van de audio- en menu-onderdelen in een computer. De DVD openen door te dubbelklikken op het pictogram op het bureaublad. Observeren hoe de bestanden worden aangeduid; Maak een notitie van de bestanden die de extensie .ifo en .vob dragen.

2

Twee verschillende nieuwe mappen maken met behulp van de optie "Maak nieuwe map" op het bureaublad van uw computer. Label één map "MENU files" en de andere map 'audiobestanden'.

3

Kopieer alle .ifo bestanden door ze te slepen naar de map "MENU files" op uw bureaublad. Kopieer alle .vob bestanden door ze te slepen naar de map "AUDIO files" op uw bureaublad.

Tips & waarschuwingen

  • Als u maken van een geheel nieuwe versie van de DVD met specifieke audio- en menu bestanden wilt, kan u plaats een lege DVD en branden de Selecteer bestanden uit de twee mappen die u op uw computer gemaakt. Als u gewoon houden de twee sets van bestanden gescheiden op de DVD zelf wilt, maak twee nieuwe mappen op de DVD en de bestanden in de juiste map groeperen.
  • Wees voorzichtig wanneer u wissen of bewerken van bestanden, zoals sommige doorhalingen permanent van het vermogen van de DVD te laten functioneren veranderen zal. Uitwerpen van de originele DVD eerst voordat bewerken of verwijderen van bestanden.