Hoe om te mengen een beeld met behulp van GIMP

Hoe om te mengen een beeld met behulp van GIMP


GIMP is een digitale imaging manipulatie programma vergelijkbaar met zijn professionele tegenhanger Adobe Photoshop, hoewel GIMP kan gratis worden gedownload. Een groot aantal van de functies die kunnen worden uitgevoerd in Photoshop kan worden gespiegeld in GIMP, hoewel het proces enigszins afwijken. Een van deze functies is het mengen van posities om het beste deel van twee beelden te mengen in een.

Instructies

1

Inspecteer de beelden die u wenst te mengen. De foto's moet gemakkelijk te combineren. Als de foto's nog niet genomen zijn, zal nemen ze met een statief helpen om het proces soepeler bij het uitlijnen van de beelden. De grenzen mag niet te verschillend of het zal bemoeilijken de mix.

2

Open de twee afbeeldingen in GIMP. Klik op "Bestand" en "Open." Navigeer naar de map waarin de afbeeldingen worden opgeslagen en dubbelklik op het afbeeldingsbestand. Ze moeten dezelfde afmetingen hebben.

3

Maak een laag voor de achtergrondafbeelding door te klikken op "Laag" en vervolgens "New Layer". Een pop-upvenster wordt u gevraagd naar de naam van de laag en de grootte. De laag doorzichtig te maken en klik op 'OK'.

4

Selecteer de overlappende afbeelding door op te klikken en druk op "Ctrl-A" en vervolgens "Ctrl-C." Druk op "Ctrl-L" om het dialoogvenster Lagen. Druk op "Ctrl-V" om de afbeelding als een zwevende selectie in het dialoogvenster Plakken. Selecteer de nieuwe transparantie van de afbeelding en klik vervolgens op het pictogram van de anker aan de onderkant van het dialoogvenster.

5

Lager de opaciteit van de bovenste afbeelding zodat u kunt beide afbeeldingen weergeven en controleer de uitlijning. Selecteer de laag die moet worden uitgelijnd in het lagen-dialoogvenster. Verschuiven het beeld met behulp van de pijltjes op het toetsenbord totdat het gaat in de aanpassing. Ook kunt u de foto roteren. Wanneer de foto's worden weergegeven enigszins uitgelijnd, inzoomen tot finish uitlijnen met zo veel precisie mogelijk.

6

Klik met de rechtermuisknop op het overlappende afbeeldingslaag en kies "Add Layer Mask." Kies "White (volledige dekking)" in het pop-up dialoogvenster en klik vervolgens op de knop 'Toevoegen'.

7

De lasso vanuit de werkset gebruiken om een groot gebied binnen de begrenzing van waar u wilt tekenen te selecteren (het pictogram is een kleine lasso). Gebruik het gereedschap vullen om te vullen het gebied met de kleur zwart.

8

De Paint-tool (het pictogram is het topje van een verfkwast) selecteren in de werkset en gebruiken het grootste ondoorzichtige penseel en verf het masker dicht bij de rand van de pagina waar de afbeelding combineert. Een gevederde borstel gebruiken om te werken in het gebied waar de grenzen samenkomen.

9

De naden van de blootstelling mix, zo nodig met behulp van de volgende vier hulpprogramma's vanuit de werkset: vervagen, Airbrush, Smudge en kloon.