Hoe om te lezen van een Ebook op de Creative Zen

Hoe om te lezen van een Ebook op de Creative Zen


Net als andere draagbare mediaspelers, de Creative Zen uitgegroeid tot een multimedia-krachtpatser die kan weergeven van afbeeldingen en video als audio bestanden afspelen. Vanaf begin 2010 ontbreekt scherm toegeruste Creative Zen spelers meestal de mogelijkheid om te renderen ebook formaten direct. (Een gedeeltelijke uitzondering is de Creative Zen WAV, die een tekst bestand lezer heeft.) Maar door een ebook bestand te converteren naar een afbeelding in JPEG-indeling, je kunt het lezen van een ebook op elke Creative Zen speler kundig voor weergave van een JPEG-afbeelding.

Instructies

1

Download een ebook in HTML-indeling naar een submap op uw personal computer. Veel gratis ebooks in de HTML-versie (bijvoorbeeld, Mark Twain's Adventures of Huckleberry Finn) zijn beschikbaar via Project Gutenberg of van de bibliotheek van de Universiteit van Virginia Electronic Text Center, onder andere websites (zie bronnen).

2

Download een exemplaar van de software van Rasterbook (zie bronnen), welke "gerasterd" tekst in HTML-indeling in een opeenvolging van pagina afbeeldingen die kan worden weergegeven alsof ze fotobeelden. Volgens de encyclopedie PC Magazine, "rasterize" middelen "voor te bereiden een pagina weergeven of afdrukken." Het is het proces dat tekst of afbeeldingen in de pixels die kunnen worden weergegeven op het scherm verandert.

3

Installeer de software nadat het downloaden door in te stemmen om te installeren wanneer de optie voorgeschoteld. De optie voor het installeren van het pictogram van een snelkoppeling op het bureaublad te accepteren.

4

Klik op het bureaublad icoon van Rasterbook de software uit te voeren.

5

Klik op de Rasterbook "File" menu-optie, dan klik op "Open" en Blader in de directory van uw computer om te zoeken en selecteer de HTML-indeling ebook-bestand dat u wilt converteren.

6

Klik op Rasterbook de "Render boek" optie voor het converteren van het bestand dat u in HTML-indeling (met bestand extensie .html) hebt geselecteerd om de JPEG-indeling (met bestand extensie .jpeg). De afbeeldingsbestanden nu geproduceerd zal worden genummerd en opgeslagen in uw "Mijn documenten" map in een zijwaartse formaat. Draai de pagina's als een zijwaarts formaat niet correct op uw Creative Zen-scherm weergegeven zal.

7

Wijzig de naam van de bestanden door te wijzen alle opgerichte beelden, rechts te klikken op hen om te kiezen "Hernoemen" en de naam van het ebook over de standaardnaam heen te typen. Alle bestanden zal zal worden omgedoopt en laden en spelen in de dezelfde volgorde. Deze stap is belangrijk alleen als u wilt opslaan meerdere ebook op een moment in uw Creative Zen-speler.

8

Uw Creative Zen aansluiten op uw PC en de poort van de zojuist gemaakte JPEG-bestanden van het ebook van uw PC naar uw Creative Zen-speler.

Tips & waarschuwingen

  • Het grootste nadeel van een HTML-bestand converteren naar een JPEG is een grote toename van de bestandsgrootte. Zorg ervoor dat uw Creative Zen heeft genoeg ruimte voor de grotere bestand voordat u het vanaf uw PC naar de Creative Zen overzet.