Hoe om te herstellen verborgen bestanden die niet in XP werken

Windows XP is voor het grootste deel, een zeer veerkrachtig besturingssysteem die neigt te blijven werken zelfs na evenementen zoals plotselinge stroomuitval, ongepaste sluiting en zelfs malware die negatief van invloed op het systeem. Echter, wanneer schade aan belangrijke verborgen systeembestanden als gevolg van dergelijke evenementen optreedt, waardoor Windows XP te bedienen horten en stoten, een procedure bestaat te helpen u het probleem snel, herstellen van verborgen systeembestanden die beschadigd zijn.

Instructies

1

Opnieuw opstarten van de Windows XP-computer en druk vervolgens op de "F8" toets ingedrukt voordat het Windows-logo wordt weergegeven. Selecteer "veilige modus met opdrachtprompt" in het menu dat verschijnt en druk op de "Enter" toets om door te gaan met het opstarten van de computer.

2

Login aan de computer met behulp van de gebruikersnaam van een administrator-account (alleen beheerders kunnen deze taak uitvoeren), typ het wachtwoord voor de account wanneer gevraagd en druk op de toets "Enter".

3

Typ "chkdsk c: /f" op de opdrachtregel en druk op de toets "Enter". Als een vraag wordt, gevraagd of u wilt de scan uitvoeren op opnieuw opstarten, typt u "Y" en druk op de toets "Enter". Typ "shutdown--r" uit, druk op de "Enter" toets om de computer te rebooten en laat de computer scan de harde schijf, fix fouten, daarna opstarten in "Normale Mode."

4

Plaats de installatiediskette van Windows XP in het CD/DVD-station van de computer nadat de computer klaar is met opstarten.

5

Klik op de knop "Start", vervolgens klikt u op het vak "Run", typ "cmd" in het vak en druk op de toets "Enter".

6

Typ "sfc/scannow" op de opdrachtregel en druk op de toets "Enter". Laat de scan uitvoeren en vervangen/herstellen verborgen systeembestanden die worden beschadigd of ontbreekt. Eenmaal voltooid, verwijder de Windows XP installatieschijf en start de computer opnieuw op.

Tips & waarschuwingen

  • Het is raadzaam de computer met behulp van "Windows Update" na voltooiing van de "sfc/scannow" scan als het scannen kan vervangen beschadigde of ontbrekende bestanden met oudere versies van dezelfde bestanden bij te werken.