Hoe om te herstellen van gebruikersaccounts in Windows XP

Hoe om te herstellen van gebruikersaccounts in Windows XP


Als uw Windows XP-gebruikersprofiel is beschadigd, of als uw computer is beginnen te lopen ook langzaam wanneer u bent aangemeld als een bepaalde gebruiker, moet u mogelijk uw gebruikersaccount te herstellen. Windows hoeft niet een eenvoudige \"reset\" knop om te herstellen van de rekeningen, maar u kunt ook zelf de account herstellen door de back-up van bestanden van de gebruiker, de account verwijderen en verplaatsen van bestanden van de gebruiker een nieuwe rekening.

Instructies

Back-Up van bestanden van de gebruiker en verwijder de Account

1

Log in op de computer als beheerder, niet als de gebruiker wiens account u wilt terugzetten.

2

Back-up van de bestanden in de map 'Favorieten' van de gebruiker (te vinden onder C:\Documents and Settings\gebruikersnaam) door te kopiƫren van de map op uw bureaublad.

3

Klik op de knop 'Start' en kies 'Configuratiescherm'.

4

Klik op 'Gebruikersaccounts' en kies \"Change een account. \"

5

Klik op de gebruikersaccount die u wilt herstellen en kies 'Verwijder de account'.

6

Windows vraagt of u zou willen houden van bestanden van de gebruiker in een map met de naam met de naam van de gebruiker op het bureaublad. Klik op "Bestanden houden" om te houden van de bestanden. Zorg ervoor dat u deze optie kiest, of bestanden van de gebruiker worden verwijderd.

7

Klik op 'Verwijder Account'.

Maak een nieuwe Account

8

Klik in het venster 'Gebruikersaccounts' op 'Een nieuwe account maken'.

9

Vul de juiste gebruikersgegevens in en klik op "Maak Account."

10

Windows uitloggen en weer inloggen als de nieuwe gebruiker. Hiermee maakt u de mappen "Mijn documenten" en "Favorieten" van de gebruiker.

11

Log uit Windows opnieuw en meld u aan met de gebruikersaccount die u gebruikt voor de oude account verwijdert.

12

Verplaats de oude gebruiker bestanden die zijn opgeslagen op het bureaublad in de mappen "Mijn documenten" en "Favorieten" van de nieuwe gebruiker. De nieuwe mappen bevinden zich onder C:\Documents and Settings\new gebruikersnaam.

Tips & waarschuwingen

  • U moet zijn aangemeld bij een gebruikersaccount met beheerdersrechten voor gebruikersaccounts maken of verwijderen. Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij een andere account dan degene die u wilt verwijderen, als u een account terwijl aangemeld bij het niet verwijderen.
  • U moet opnieuw instellen van persoonlijke instellingen in programma's zoals Internet Explorer en Outlook in het nieuwe profiel. U kunt een notitie te maken van deze instellingen voordat u het oude profiel verwijdert.
  • Een gebruikersaccount verwijdert alles in de "Mijn documenten" en "Favorieten" mappen voor deze account. Zorg ervoor dat u een back-up de \"Favorites\ heb gemaakt" map voordat u de account verwijdert en er zeker van om te kiezen "Houden bestanden" bij het verwijderen van de account.