Hoe om te herstellen van een verwijderde E-mail op een Exchange 2007

Hoe om te herstellen van een verwijderde E-mail op een Exchange 2007


Microsoft Exchange Server 2007 is een stuk software dat bevat functies voor agenda en e-mail. Het wordt vaak gebruikt in grote bedrijven instellingen interne en externe e-mail en planning beheren. Als u per ongeluk iets uit uw e-mailaccount van Exchange Server 2007 hebt verwijderd en u de standaard Exchange-client---Microsoft Outlook 2007---gebruikt voor toegang tot het e-mailbericht, kunt u een verwijderde e-mail met behulp van de "Verwijderde Items herstellen" functie herstellen.

Instructies

1

Open Microsoft Outlook op een clientcomputer die toegang heeft tot het postvak van Microsoft Exchange 2007-Server waar het item is per ongeluk verwijderd.

2

Klik op de "Verwijderde Items" map in de boomstructuur aan de linkerkant van het programmavenster. Open het menu "Tools" en kies 'Verwijderde Items herstellen' in het menu.

3

Kies het item dat u wilt terugzetten uit de lijst met items die kunnen worden hersteld. Klik op 'Geselecteerde Items herstellen' en toestaan van Outlook om te herstellen van de e-mail van de Exchange-server.

4

Kijk in de map waaruit de e-mail is verwijderd. Controleer of dat de e-mail is gerestaureerd tot die map.

Tips & waarschuwingen

  • Alle bestanden en mappen op de Exchange-server zijn beschikbaar voor herstel standaard.