Hoe om te herstellen van een DHCP-Server op Windows XPDynamic Host Configuration Protocol (DHCP) is een kleine applicatie die op het besturingssysteem van een server draait. Een DHCP-server zijn doel is om IP-adressen aan de machines op het netwerk. Wanneer een computer opstart, is een van de eerste dingen die het doet proberen om een IP-adres te verkrijgen. Het doet dit door het opvragen van het netwerk voor de locatie van de DHCP-server. Wanneer u DHCP-instellingen uit Windows XP verwijdert, de computer niet langer worden opgehaald van een IP-adres en u bent geen verbinding maken met het netwerk. U kunt DHCP-serverinstellingen herstellen door simpelweg het inschakelen van DHCP op de Windows XP-machine. De volgende keer dat u de machine start, de computer haalt een IP-adres en netwerkverbinding is hersteld.

Instructies

1

Klik op de Windows "Start" knop en selecteer "Configuratiescherm". Dubbelklik op het pictogram met het label 'Netwerkverbindingen'. Met de rechtermuisknop op het pictogram "LAN-verbinding" en kies "Eigenschappen".

2

Klik op het pictogram ' Internet Protocol (TCP/IP) ' in de keuzelijst weergegeven in het eigenschappenvenster van netwerkadapter. Klik op de knop "Eigenschappen" na het selecteren van TCP/IP. Dit opent een ander configuratievenster.

3

Selecteer "Automatisch een IP-adres." Hiermee schakelt u de statische IP-adressen als u ze geconfigureerd hebt ingevoerd. Selecteer "Obtain DNS-serveradres laten toewijzen" in het zelfde venster en druk op de knop "OK".

4

Druk opnieuw op "OK" en herstart de machine. De volgende keer dat de Windows XP-machine laarzen, verkrijgt het een IP-adres van de DHCP-server op het netwerk.