Hoe om te herstellen van een beschadigde Windows XP

Hoe om te herstellen van een beschadigde Windows XP


Als er een probleem was wanneer u de Windows XP installatie, of uw computer is blootgesteld aan meerdere virus-programma's, kan het besturingssysteem worden beschadigd en stop correct reageert. Om te herstellen van een beschadigde installatie van Windows XP moet u volledig uitroeien van de bestaande installatie en opnieuw beginnen vanaf nul. U kunt Windows XP terug krijgen om een werkende staat met behulp van de installatie-CD die is verpakt met uw computer.

Instructies

1

Draag de gegevens die u bewaren van de harde schijf van uw computer naar een externe locatie wilt bent u toegang tot alle bestanden in het besturingssysteem Windows XP. Plaats de installatie-CD van Windows XP in uw CD-station.

2

Start de computer opnieuw op en wacht tot het programma Windows XP setup wilt weergeven. Uw computer kan een "pers ieder toonsoort voor schoen vanuit compact disk" vraag weergegeven. Druk op een toets om de Windows XP installatieprogramma te laden.

3

Druk op Enter en tik vervolgens op de toets F8 om de Microsoft gebruiksvoorwaarden licentieovereenkomst te accepteren. Druk op de toets pijl-omlaag om uw harde schijf de huidige partitie.

4

Druk op D om de huidige partitie verwijderen en wissen van de beschadigde installatie van Windows XP. Markeer de optie "Niet-gepartitioneerde ruimte" en druk op Enter.

5

Scroll naar beneden naar de optie "De partitie met het NTFS-bestandssysteem formatteren" en druk op Enter. Klik op "Volgende" zodra het formatteringsproces is voltooid, en typ vervolgens de naam en de organisatie informatie die u wilt koppelen aan uw computer.

6

Typ de productcode van Windows XP bevinden op de installatie-CD's geval. Klik op "Volgende". Volg de resterende aanwijzingen de Windows XP besturingssysteemopties, zoals uw internetinstellingen en administrator-wachtwoord instellen.

7

Open het menu Start en klik op 'Alle programma's '. Selecteer 'Windows Update'. Klik op "Express" en volg de aanwijzingen op het scherm de instructies voor het installeren van de nieuwste Windows XP bijgewerkt.

Tips & waarschuwingen

  • Als de Windows XP installatie prompt niet verschijnt wanneer u de computer opnieuw opstart, betekent dit dat uw BIOS niet is ingesteld op opstarten vanaf een CD. Start de computer opnieuw op en druk op de toets die uw systeem gebruikt voor toegang tot het BIOS, die zal variĆ«ren tussen de fabrikanten, maar kunnen F2 of een soortgelijke sleutel. Navigeer naar de schoen volgorde premieaffaire en wijzigen vanaf een cd-rom wilt opstarten.
  • Voordat u surfen op het Internet met uw nieuwe installatie van Windows XP moet u een firewall en anti-virus programma om uw systeem veilig tegen schadelijke software installeren.