Hoe om te herstellen van de oorspronkelijke Windows XP

Windows XP bevat een hulpprogramma voor systeemherstel waarmee systeemherstelpunten van de computer en de bijbehorende instellingen. Vanaf wanneer het besturingssysteem voor het eerst was geïnstalleerd, kunnen gebruikers de systeemherstelpunten om te herstellen van de computer naar de oorspronkelijke instellingen. Met behulp van Systeemherstel heeft geen invloed op persoonlijke bestanden of documenten die zijn opgeslagen op de computer.

Instructies

1

Klik op de "Start"-menu, en selecteer "Alle programma's." Vanaf daar Selecteer "Accessoires" en "System Tools."

2

Klik op "System Restore" om te starten van het hulpprogramma Systeemherstel. Klik op "Mijn computer een eerdere status herstellen" op het "Welcome" scherm, klik op "Volgende".

3

Klik op de pijlknop om terug naar de vroegste systeem herstelpunt beschikbaar te navigeren. Klik op de kalender om een datum waarvoor om de systeeminstellingen te herstellen te selecteren, klik de "Next" knop.

4

Bevestig de geselecteerde datum en sluit alle programma's die momenteel worden uitgevoerd. Klik "Next" om te beginnen met het herstellen van Windows XP. Toestaan dat de computer opnieuw op te starten en klik op "OK" op de 'Herstel voltooid' scherm om te voltooien.