Hoe om te herstellen van bestandskoppelingen in Windows XP

Er zijn veel dingen die uw bestandskoppelingen veroorzaken kunnen wijzigen zonder uw medeweten in Windows XP. Deze opnieuw instellen van bestandskoppelingen meestal plaatsvindt wanneer u nieuwe software installeert. Het kan maken je leven zeer moeilijk, omdat wanneer u dubbelklikt op het bestand om het te openen, het verkeerde programma wordt geopend. U kunt de bestandskoppelingen in Windows XP zonder veel tijd of moeite herstellen.

Instructies

Bestandskoppelingen in mijn Computer herstellen

1

Klik op 'Start' en 'Mijn Computer'. Navigeer naar de map waarin het bestand of de snelkoppeling die u wilt koppelen aan een ander programma. Klik dubbel op de map om deze te openen.

2

Klik met de rechtermuisknop het gewenste bestand of de snelkoppeling. Selecteer "Openen met." Selecteer "Kies programma."

3

De lijsten van het "Aanbevolen programma's" en "Andere programma's" in het venster 'Programma's ' om te zien of het programma dat u wilt er onderzoeken. Als dat niet het geval is, selecteert u de "Browse..." knop onder het venster.

4

Navigeer naar de map waarin het uitvoerbare programma dat u wilt uitvoeren van dit type bestand. Als u problemen ondervindt bij het identificeren van uitvoerbare programma's, zoeken naar bestanden met de bestandsextensie .exe. Klik op 'Openen'.

5

Selecteer 'Altijd het gebruik van het geselecteerde programma te openen van dit type bestand' dit instellen als de standaard bestandskoppeling. Klik op 'OK'. Herhaal dit proces voor elk bestand vereniging die u zou willen veranderen.

Herstellen van bestandskoppelingen in het Configuratiescherm

6

Klik op "Start", "Control Panel," "Vormgeving en thema's." "Selecteer"Mapopties." Selecteer de "Bestandstypen" tab. Kijk onder "Geregistreerde bestandstypen" om te vinden van de bestanden met de extensie waarvan bestandskoppeling u zou willen veranderen.

7

Selecteer "Change". Ga de "Aanbevolen programma's" en "Andere programma's" lijsten om het programma dat u wilt koppelen aan het bestand te zoeken. Als het er niet, klik op "Bladeren". Navigeer naar het juiste programma en klik op 'Openen'.

8

Schakel het selectievakje in naast "Gebruik altijd het geselecteerde programma om dit type bestand te openen." Klik op 'OK'. Herhaal deze stappen om te herstellen van uw andere Windows XP-bestandskoppelingen.

Tips & waarschuwingen

  • Als u niet zeker weet welk programma u gebruiken moet om een bepaalde type bestand te openen, klik met de rechtermuisknop op het bestand en klik op de link die luidt 'zoeken naar het juiste programma op het Web.' U zal worden doorgestuurd naar Windows bestandskoppeling in uw webbrowser. Als Windows het juiste programma niet kan vinden, opzoeken de bestandsextensie op een bestand bibliotheekwebsite zoals FILExt.com.
  • "Vouwblad keuzemogelijkheden" kunnen ook worden geopend vanuit het menu "Extra" in 'Mijn Computer'.