Hoe om te herstellen van Autorun in Windows XP

Hoe om te herstellen van Autorun in Windows XP


Als op uw computer het besturingssysteem Windows XP, hebt u waarschijnlijk de functie Autorun of Autoplay opgemerkt. Wanneer u een cd-rom of een apparaat aansluit op de computer met behulp van een USB-kabel, Autorun geopend zodat u kunt naar de muziek luisteren of de bestanden vanaf een apparaat automatisch bekijken. Als Autorun niet toont omhoog wanneer u een apparaat aansluit, dan het is uitgeschakeld en u moet wijzigingen aanbrengen in de Register-editor om te herstellen van Autorun.

Instructies

1

Klik op de "Start" knop en selecteer "Run". Typ in "regedit" in het venster dat wordt geopend, en klik op 'OK'. De Register-editor wordt geopend.

2

Klik op de sleutel van de "HKEY_LOCAL_MACHINE" gelegen in het linkerdeelvenster en selecteer "Systeem" in de lijst met mappen.

3

Klik op 'CurrentControlSet' en selecteer 'Services'. Selecteer in de lijst met services, 'cdrom.'

4

Dubbelklik op "Autorun" gelegen in de lijst met mappen aan de linkerkant, om te zien als "Waardegegevens" toont een '1'.

5

Sluit uit de doos. Als "Waardegegevens" bleek niet dat een '1', rechtsklik op de "Autorun" en selecteer "Wijzigen." Voer een '1' in het vak en klik op 'OK'.

6

Ga terug naar de lijst van sleutels en open "HKEY_CURRENT_USER." Selecteer 'Software' in de lijst met bestanden die druppels neer.

7

Open de map 'Microsoft', en open vervolgens de map "Windows". Selecteer "CurrentVersion" in de lijst met mappen die wordt geopend.

8

Open de map "Beleid", en vervolgens 'Explorer'. Klik met de rechtermuisknop op "NoDriveTypeAutoRun" en selecteer "Wijzigen."

9

"91" wijzigen in het vak Waardegegevens en klik op "OK", en sluit vervolgens de Register-editor.

10

Plaats een CD in het cd-rom-station en Controleer zeker Autorun is ingeschakeld.

Tips & waarschuwingen

  • Het aanbrengen van wijzigingen aan de Register-editor kan schadelijk zijn voor uw computer en kan ertoe leiden dat u te verliezen van bestanden. Zorg ervoor dat u back-up van alle gegevens voordat u wijzigingen in de Register-editor, en zeker zijn om het volgen de instructies precies zoals geschreven.