Hoe om te defragmenteren van logboekbestanden

De defrag of defragmentatie tool voor Windows-systemen wordt gedefragmenteerd complete volumes en plaatst gebroken gegevenssegmenten verdeeld samen voor snellere toegang. Met deze defrag tool, zijn alle bestanden op een volume gedefragmenteerd--met uitzondering van systeembestanden en actieve programma's--dus als de gebruiker wenst te defragmenteren een specifiek bestand of een set van bestanden, (zoals logboekbestanden voor toepassingen of system-software), een speciale Microsoft programma genaamd "Aanliggend" moet worden gebruikt.

Instructies

Installeren aanliggend

1

"Aanliggend" downloaden vanaf de Microsoft Sysinternals-website. Op de datum van de publicatie, de meest recente versie van aanliggend is 1.6 en vereist Windows XP of nieuwer.

2

Unzip aanliggend naar het bureaublad door met de rechtermuisknop op het bestand "Contig.zip" en het naar een locatie op het bureaublad te slepen. Selecteer "Uittreksel" in het contextuele menu om de wizard "Extract gecomprimeerde (gezipte) mappen". Klik op de knop "Extract" om de uitpakken proces te voltooien.

3

Kopieer contig.exe naar de directory 'System32', die door te openen het station "C:" en de "Windows"-map zich bevindt.

Lopende aanliggend

4

Een opdrachtregelvenster lanceren door te klikken op de "Start"-menu, klik op "Alle programma's," "Bureau-accessoires," en vervolgens te klikken op "Troepenleiding Prompt". Ook kunt u een opdrachtregelvenster lanceren door te typen "cmd" in het Start menu zoekvak en op de "Enter" toets te drukken.

5

Typ "aanliggend FILEPATH\file.ext" zonder de aanhalingstekens en vervang "FILEPATH" met het volledige pad van het logboekbestand dat u wilt defragmenteren. Vervang "file.ext" met de extensie van de bestandsnaam en de bestandsnaam van het logboekbestand. U kunt het volledige bestandspad vinden door te bladeren naar de map in Windows en kijken naar de locatiebalk boven aan het mapvenster.

6

Wacht totdat het bestand defragmenteren proces is voltooid en sluit het venster opdrachtregel.

Tips & waarschuwingen

  • Als u wilt defragmenteren alle logboekbestanden in een map, typ "aanliggend--s FILEPATH\ * .ext" zonder de aanhalingstekens en vervang "FILEPATH" met het volledige pad van de map waarin de logboekbestanden. "Ext" vervangen door de bestanden met de extensie van de logboekbestanden.