Hoe om te controleren voor RootkitRootkits zijn zo verraderlijk als andere malware, zoals virussen, Trojaanse paarden en wormen, maar veel gevaarlijker. Degenen die rootkit software ontwikkelen ontwerpen dat ze kunnen worden sluipende, niet alleen het verstrekken van dekking voor de wortel, maar voor andere malware ook. De identificatie van rootkits is ontmoedigend voor sommige van de beste programma's een antivirus-malware-detectie en verwijdering is zo moeilijk. Microsoft biedt een native antivirus programma welk vermag vinden en verzachten rootkit bedreigingen.

Instructies

1

Een andere Internet browser sessievenster open en ga naar de downloadpagina van de "Microsoft Security Essentials" (MSE) (Zie 'Bronnen'). Klik op de knop "Download Now" op de Web-pagina en sla het bestand op de harde schijf.

2

Dubbelklik op het opgeslagen bestand van MSE van de harde schijf, waarvoor een pop-up dialoogvenster wordt geopend. Klik op de knop "Uitvoeren" om de installatiewizard te openen. Klik op "Ja" of "Continue" als daarom wordt gevraagd.

3

Klik op "Volgende" in de wizard. Klik op de optie "I Accept" na het lezen van de licentieovereenkomst.

4

Klik op de "valideren optie, die bevestigt dat het geïnstalleerde exemplaar van Windows echt is.

5

Klik op de optie "Install". Dit proces duurt een paar minuten.

6

Nadat de installatie voltooid is, klikt u op de optie "Finish". MSE scant en controleer of de PC op malware, met inbegrip van rootkits. Een waarschuwing wordt weergegeven op de taakbalk onderin het scherm als MSE geen problemen detecteert.

Tips & waarschuwingen

  • Als u wilt een scan handmatig starten, klik op het keuzerondje naast "Volledige" in de sectie "Scanopties" op de "Home" tab. Klik op de "Scan nu" knop en wacht MSE te voltooien het selectievakje voor malware, met inbegrip van rootkits.