Hoe om te controleren van het Conflict van de i/o-poortSeriële, parallelle en soortgelijke I/O poorten bieden gebruikers de mogelijkheid om externe apparaten zoals printers, modems, terminal en andere apparaten die relatief vereisen lage snelheid gegevensverbindingen. I/O poorten worden ook vaak gebruikt voor het aansluiten van de draadloze Bluetooth-apparaten. Apparaat resourceconflicten kunnen zich voordoen wanneer nieuwe harde of stuurprogramma's zijn geïnstalleerd op de computer. Apparaatbeheer in Windows gebruiken om snel de conflicterende resource zoeken en het probleem.

Instructies

1

Klik op de "Globe" of "Start" knop op het bureaublad van de computer, en vervolgens met de rechtermuisknop op "Computer" of "My Computer" en selecteer "Beheren". Selecteer "Apparaatbeheer" in het venster "Computerbeheer" dat verschijnt.

2

Blader door de lijst met apparaten en klik op de "Ports" kop uit te vouwen.

3

Dubbelklik op de poort waarin een conflict wordt vermoed of gemeld. Selecteer het tabblad "Bronnen".

4

Bekijk de "lijst met conflicterende apparaten" en als de poort met een ander apparaat voor resources conflicteert, schakelt u het selectievakje 'Automatische instellingen gebruiken' uit en klik vervolgens op de "Instelling gebaseerd op" drop-down box.

5

Selecteer de volgende instelling in de lijst en bekijkt u het vak "Lijst met conflicterende apparaten". Als de instelling niet in strijd is met andere apparaten, klikt u op de knop "OK". Als de instelling conflicten met andere apparaten, selecteert u de volgende instelling in de drop-down box en kijk van het vak "Lijst met conflicterende apparaten" om te bepalen of de instellingen conflicteren met een ander apparaat. Herhaal de procedure totdat een instelling die geen conflicten met andere apparaten en klik vervolgens op de knop "OK" is geselecteerd.