Hoe om te controleren van een Perl-e-mailadres

Hoe om te controleren van een Perl-e-mailadres


Perl is een scripttaal die vaak gebruikt op Linux machines en servers voor het automatiseren van algemene beheertaken, zoals het controleren van een e-mailadres gegeven door een gebruiker te zien of het geldig is en het e-mail adres patroon past. Om dit te doen, het gaat erom de patroonovereenkomst bekend als "Regular Expressions".

Instructies

1

Open een nieuw tekstbestand. U kunt een willekeurige teksteditor die u, vanuit Windows Kladblok naar een toegewijde PERL Integrated Development Environment (IDE), zoals EPIC of Padre verkiest. Echter volledige schaal tekstverwerkingsprogramma's zoals Microsoft Word zijn ongepast, omdat ze niet hebben, standaard, uitvoeren als tekst zonder opmaak.

2

Aangeven dat dit een perl bestand is door de volgende regel op de top van het tekstbestand plakken:

! / usr/bin/perl 3

Een e-mailadres opslaan in het geheugen:

$email="myemail\@email.com";

Merk op dat de "@" symbool moet worden ontsnapte (voorafgegaan) met een backslash te laten perl weten het is onderdeel van de tekst en zonder te hoeven programmeren.

4

Vergelijk het met de reguliere expressie uit de e-mail-test om te zien of het past het patroon van een standaard e-mail:

Als ($email = ~ m/^[A-Za-z0-9._%+-][email protected][A-Za-z0-9.-]+. [ A-Za-z] {2,4} $/) {}

print "Yes.";

} else {}

print "No.";

}

De "= ~" exploitant vertelt Perl te vergelijken een string naar een reguliere expressie, en de volgende reguliere expressie dicteert dat de tekenreeks een aantal letters en cijfers bevatten moet, gevolgd door een teken @, opnieuw gevolgd door een reeks van getallen en cijfers en ten slotte, ten minste één verlenging tussen twee en vier tekens in grootte.

5

Sla uw werk met het bestand de naam "emailtest.pl." U kunt de test uitvoeren door te typen "perl emailtest.pl" bij een terminal of een opdrachtregel.

Tips & waarschuwingen

  • Een gedetailleerde introductie tot de syntaxis voor standaardexpressies valt buiten het bestek van dit artikel. U kunt meer informatie over de syntaxis voor reguliere expressies met behulp van de eerste resource.
  • In Windows kunt u een opdrachtregel Klik op "Start" en kies "Uitvoeren". Type 'cmd' In Mac OS X, kunt u dit doen door op 'Cmd-Spacebar' te drukken en te typen "terminal".