Hoe om te controleren POP3 SMTP-Protocol

Hoe om te controleren POP3 SMTP-Protocol


Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) biedt diensten voor frameoverdracht voor POP3 elektronische post. SMTP-servers toestaan uitgaande e-mail naar "bounce" off van hen, en zij de e-mail doorsturen naar de volgende server. Om te testen uw SMTP-server, telnet naar de computer en stuur een test e-mail. Telnet biedt een interface van de bevellijn, zodat beheerders kunnen snel een e-mail rechtstreeks op de server. Als het e-mailbericht met succes verzendt, weet je dat de SMTP-server correct werkt.

Instructies

1

Klik op de Windows "Start" knop en selecteer "Uitvoeren". Voer "Telnet-servernaam 25" in het tekstvak. "Servernaam" vervangen door de naam van uw SMTP-server. De "25" is het poortnummer van de SMTP-service.

2

Typ "HELO domein" in de console (mededeling "HELO" ontvangt slechts één "L"). Hiermee opent u de SMTP-service en registreert uw verbindingsgegevens.

3

Type "van mail: [email protected]" instellen van de e-mail van de afzender. Dit kan geen e-mail op uw netwerk. Voer "rcpt to: [email protected]" instellen van de gebruiker die de e-mail ontvangt. Gebruik een toegankelijke e-mail adres account, zodat u kan de communicatie controleren.

4

Type "gegevens" om te beginnen met het typen van het lichaam van de e-mail. Typ een testbericht en druk op "Enter". Type "." en druk op "Enter" om te stoppen van de hoofdtekst van de e-mail. De e-mail is verzonden naar de ontvanger.

5

Open de e-mailrekening om ervoor te zorgen de e-mail werd ontvangen. Het kan enkele minuten duren voordat het bericht om naar het postvak van de geadresseerde van de e-mail in. Dit voltooit de test van uw SMTP-server.