Hoe om te controleren op slechte RAM

Hoe om te controleren op slechte RAM


Random Access Memory is een soort snelle geheugenkaart gebruikt in computers. De Random Access Memory, bekend als RAM-geheugen, kunnen soms worden beschadigd door stroompieken of wegens gebreken in het maken van de RAM. Wanneer beschadigd zijn, kunnen het besturingssysteem en de programma's ervaren verpletterde en beschadigde bestanden. Omdat deel van het RAM-geheugen wordt gebruikt door het besturingssysteem, is het niet mogelijk om te controleren op slechte ram van binnen het werkende systeem. Om te controleren de RAM, die u wilt gebruiken een vrije software-oproep Memtest86 +. U moet branden van een CD en start de computer met behulp van deze CD.

Instructies

1

Open uw browser en ga naar memtest.org. Klik op de "Download (pre-built & ISOs)" link.

2

Klik op "Download--Pre-gecompileerde Bootable ISO(.zip)" voor de meest recente versie van de software Memtest86 +.

3

Sla het bestand op uw bureaublad. Pak het ZIP-bestand naar uw desktop. Het kan gewoonlijk worden gedaan door rechts te klikken op het bestand en te selecteren "Hier uitpakken."

4

Start uw CD-brandsoftware en gebruik van de functie "Image branden" of het equivalent voor uw specifieke brandende software. Het branden van een CD met de software.

5

Plaats de CD in de CD-speler en start de computer opnieuw. De software wordt automatisch uitgevoerd bij het opstarten. De software vindt van 30 minuten tot enkele uren, afhankelijk van de hoeveelheid RAM aanwezig.

6

Controle voor rode waarschuwing zodra de software berichten is gedaan het controleren van het RAM-geheugen. Als u enkele ziet, is uw RAM beschadigd.