Hoe om te controleren op een Virus op mijn Computer

Hoe om te controleren op een Virus op mijn Computer


Als u merkt dat u hebt gekregen een heleboel fouten op uw computer onlangs, of misschien loopt uw computer langzamer dan normaal, dat dan kunt u om uw computer op virussen te controleren. De enige manier u kunt effectief scannen en rid uw computer van virussen en andere malware is een antivirusprogramma te gebruiken. Antivirusprogramma's scant elk bestand op uw computer, herkennen van verdachte bestanden en quarantaine hen zodat ze niet kunnen schade aan uw computer toebrengen.

Instructies

1

Installeer een antivirusprogramma. U kunt goed worden beschermd door de aankoop van een volledige programma online of bij een plaatselijke elektronische winkel. Deze komen meestal met identiteitsbescherming, Internet security, firewall, antispyware en meer. U kunt ook kiezen om een gratis antivirus programma te downloaden. Populaire programma's zijn ETrust en AVG Free. U krijgt basisbescherming van deze.

2

Het bijwerken van uw programma. Op het hoofdscherm van het programma moet een knop bijwerken. Dit zal het updaten van uw virus bibliotheek om ervoor te zorgen dat het programma alle huidige virussen en malware vangt.

3

Voer een scan uit. Scannen van de belangrijkste harde schijf voor virussen en waarschuwingen. Als u de optie tussen een volledige scan en een quick scan, kiest u de volledige scan. Het zal langer duren, maar het zal betrekking hebben op alle hoeken en gaten in uw harde aandrijving. De scan duurt 15 minuten, 30 minuten, soms tot één uur; het hangt af van uw computer en het programma dat u gebruikt.

4

Bekijk de lijst met gedetecteerde virussen en bedreigingen. De meeste antivirusprogramma's zal automatisch de quarantaine van de virussen. Als jou niet het geval is, kunt u handmatig het in quarantaine plaatsen of verwijderen met behulp van het programma.