Hoe om te controleren op een Virus Online

Hoe om te controleren op een Virus Online


Online scanners zijn gratis diensten die door ontwikkelaars van bekende en bewezen anti-virusprogramma's. Bezoekers van de site kunt de onlinescanner geïntegreerd in de pagina voor het scannen van hun computer op virussen en andere bekende vormen van malware zoals Trojaanse paarden, wormen en spyware. Online scanners zijn handig wanneer een gebruiker beschikt niet over de vereiste bevoegdheden om te downloaden en installeren van beveiligingssoftware. Een ander voordeel is dat, in tegenstelling tot een traditionele scanner, een online scanner niet continu consumeren systeembronnen, die kunnen de prestaties vertragen. Opmerkelijke online scanners zijn Trend Micro HouseCall, CA Threat onlinescanner, ESET Online Scanner en F-Secure Online Virus Scanner.

Instructies

1

Open een webbrowser zoals Internet Explorer of Mozilla Firefox. Typ in de URL van de online scanner-site van uw keuze en druk op "Enter". Desgevraagd, uw regio en taal instellen. De hulpbronnen-sectie bevat koppelingen naar sommige populaire online scanners.

2

Klik op de "Scan" knop. Afhankelijk van de site, de "Scan"-knop kan worden gemarkeerd "Start scannen" of "Scannen mijn Computer". Dit zal het aftastenproces initiëren.

3

Onderdelen installeren. Online scanners moeten onderdelen toevoegen aan de browser om het uitvoeren van een scan. Klik op "Install" als een beveiligingswaarschuwing verschijnt, of klik op de gele balk aan de bovenkant van uw browser wordt gevraagd om bevestiging van de gebruiker. Wacht tot de onderdelen worden geïnstalleerd en de browser opnieuw te starten als u wordt gevraagd.

4

Lees de licentieovereenkomst. Scroll naar beneden te onthullen de volledige tekst van de overeenkomst. Bevestig door controle op het vak naast de titel "I Accept" of klik op 'Accepteren'.

5

Scantype instellen. De meeste sites bieden meerdere scanopties zoals "Quick Scan," "Full System Scan" of "Custom Scan." Als u geen antivirussoftware op uw computer is geïnstalleerd, kiest u een grondige scan uit te voeren. Aan de andere kant, als uw computer afdoende is beschermd, of als u een trage internetverbinding hebt, kies dan een snelle scan uit te voeren. Klik op "Next."

6

Scaninstellingen configureren. Opgeven wat voor soort gegevens om te scannen, welke locaties te scannen of uitsluiten en wat voor soort bedreigingen om te scannen voor. Als de optie beschikbaar is, kiest u voor het scannen van documenten en programma's en te zoeken naar alle soorten malware. Geef op of om specifieke scannen technologieën, zoals geavanceerde heuristiek in dienst. Klik op de juiste keuzerondjes of schakel de juiste selectievakjes in en gaan. Klik op "Next."

7

Controleer de scanopties en klik op het bevestigingsbericht. Op dit moment wellicht de onlinescanner downloaden essentiële onderdelen of databases de scan uit te voeren. Wacht tot het downloaden te beëindigen; de scanner zal automatisch starten zodra het downloaden voltooid is. Tijd voor onderdelen om te downloaden zal afhangen van de kwaliteit van de internetverbinding.

8

Rapport van de scan weergeven. Nadat het proces is voltooid, zal de site genereren van een lijst van geïdentificeerde dreigingen. Controleer elk item en passende maatregelen te nemen door te kiezen voor het desinfecteren of verwijderen van de bestanden. Een logboek opslaan voor scan activiteit voor toekomstig gebruik.

Tips & waarschuwingen

  • Scan uw computer regelmatig voor optimale prestaties.
  • Bezoek of downloaden van dubieuze websites niet.