Hoe om te controleren op Conficker Virus

Hoe om te controleren op Conficker Virus


Als uw computer is geïnfecteerd met de worm Conficker, zal het zichzelf repliceren en infecteren van andere computers in uw netwerk. De worm kan verspreiden door het delen van bestanden en in aandrijving USB, uitschakelen en kunnen belangrijke diensten essentieel is voor de gezondheid van de van de computer wijzigen. Controleer als de Conficker worm op uw computer is door het invullen van een volledige scan op uw systeem of door het controleren van de status van de diensten die de worm is bekend om te besmetten. Deze worm richt zich op Microsoft Windows.

Instructies

Controleer de Status van de programma's de doelstellingen van de Worm

1

Klik op de knop "Start" op de linker benedenhoek van uw scherm en typ "cmd" zonder de citaten in de zoekbalk. Druk op "Enter". De opdrachtprompt wordt geopend.

2

Typ "Sc.exe query wuauserv" zonder de citaten en druk op "Enter" op het toetsenbord. Op de derde regel na de titel, het moet zeggen: "Staat: 4 RUNNING," wat betekent dat bepaalde service wordt uitgevoerd en de worm heeft het niet besmet. Typ "Sc.exe query bits," "Sc.exe query windefend" en "Sc.exe query ersvc" zonder de citaten om te verifiëren dat deze services worden uitgevoerd. De derde regel moet lezen "Staat: 4 RUNNING," wat betekent dat de worm uw computer niet is geïnfecteerd. Afsluiten MS-DOS-prompt.

3

Klik op de knop "Start" en typ "regedit" in de zoekbalk om de Windows register-editor weer te geven. Dubbelklik op elk van de volgende items, vanaf de bovenkant van de Register-editor naar de bodem: "HKEY_LOCAL_MACHINE," "SOFTWARE," "Microsoft", "Windows NT", "CurrentVersion" en "SvcHost." Dubbelklik op "netsvcs" in het deelvenster van de "Details" en scroll naar beneden de lijst. Als uw computer is geïnfecteerd met de worm, zullen een willekeurige service in de lijst.

Scan uw Computer

4

Open Internet Explorer.

5

Bezoek de Microsoft Live "Één Care" gratis VirusScan webpagina. Dit is geen software.

6

Klik op het tabblad "Full Service Scan". Een pop-up verschijnt en scant uw computer voor de worm.