Hoe om te controleren of het Conflicker-Virus

Hoe om te controleren of het Conflicker-Virus


Ontdekt eind 2008, is de Conficker Virus (soms verkeerd gespeld als "Conflicker") een vervelende infectie beïnvloeden van het Microsoft Windows-besturingssysteem. Het is een van de meest voorkomende virussen van de computer in de wereld; miljoenen computers zijn besmet zijn, dacht dat hen in gevaar te brengen voor hackers en malware schrijvers exploitatie van hen. Terwijl het verwijderen van het virus een beetje lastig is, is detecteren of uw computer heeft geweest septisch een vrij eenvoudig proces hebt u sommige technische know-how.

Instructies

Opsporen van het Virus Conficker

1

Online diagnostische gegevens te gebruiken. Het is mogelijk om een infectie Conficker detecteren zonder enige gespecialiseerde software. Beveiligingsfirma's werken ter bestrijding van de infectie hebben ontwikkeld de Conficker oog grafiek, waarmee een reeks afbeeldingen in uw webbrowser als een manier om de diagnose van een mogelijke besmetting wordt geladen. Als alle afbeeldingen normaal laden, ontbreekt de computer waarschijnlijk een infectie Conficker. Als alleen bepaalde afbeeldingen worden geladen, geeft de site informatie over welke variant van het virus die u zou kunnen hebben.

2

Gebruik antivirussoftware. Als u niet zeker over de resultaten van uw on line diagnose bent, kunt antivirussoftware uitvoert u meer informatie geven over de vraag of uw computer is geïnfecteerd met Conficker. De meeste commerciële merken, waaronder opties van Mcafee, Trend Micro en Norton, omvatten de Conficker bestand definities en zal zitten kundig voor het opsporen van een infectie.

3

Download Conficker-specifieke software. Als je nog onrustig of uw computer is getroffen, heeft McAfee een gespecialiseerde en gratis tool, ontworpen om uitsluitend te diagnosticeren Conficker infecties. Downloaden en draaien van deze tool kunnen geven het laatste woord over de vraag of uw Windows-systeem in het gedrang komt.

Tips & waarschuwingen

  • Als de computerprestaties van uw nog steeds bijzondere waardevermindering heeft ondergaan is, moet u wellicht een ander type virusinfectie.
  • Vermijd het downloaden van bijlagen van onbekende bronnen of met onbekende inhoud om te voorkomen dat infecties.
  • Afzetbaar naar de virus Conficker kunnen een lastig proces. Het is best om gebruik commerciële antivirus software eerst, dan professioneel advies inwinnen als u nog steeds problemen ondervindt of als het virus is nog steeds wordt gedetecteerd.