Hoe om te controleren of een Virus een USB

Hoe om te controleren of een Virus een USB


Computer virussen kunnen worden verspreid van computer naar computer met behulp van een USB-drive. Besmette USB-drives verspreiden de virussen via de AutoRun-functie die op veel computers is ingeschakeld. De AutoRun-functie wordt automatisch gestart wanneer de computer detecteert dat de USB drive is ingevoegd in de USB-poort en het virus dat zich op het USB-station wordt vervolgens verspreid naar de computer. Er zijn enkele eenvoudige stappen te nemen om ervoor te zorgen dat uw USB-station niet is besmet met virussen.

Instructies

1

Maak Autoplay onbruikbaar. In Windows Vista, klikt u op "Start" en selecteer "Configuratiescherm". Ga naar "Hardware en geluid" en selecteer "Autoplay." Uncheck het vakje "Gebruik Autoplay voor alle Media en apparaten." Klik op "Save" onderaan.

2

De USB-stick in de computer plaatst. Als u niet de Autoplay hebt uitgeschakeld en de functie Autoplay op het scherm komt, klikt u op "Annuleren". Voer geen de Autoplay.

3

Klik op "Start". Typ "CMD" in het zoekveld en druk op "Enter". Een MS-DOS-prompt wordt weergegeven.

4

Typ de stationsaanduiding voor de USB-drive en druk op "Enter". De stationsletter verandert iets van C:\Users\ tot u:, afhankelijk van wat uw stationsletter is.

5

Type "dir/w/a" en druk op "Enter". Dit zal omhoog een lijst van de bestanden die op uw USB-station brengen. Kijk om te zien of een van de volgende handelingen wordt weergegeven in de maplijst: "Autorun.inf," "Ravmon.exe," "Nieuwe Folder.exe," "Svchost.exe" of "Heap41a." Als deze aanwezig zijn, de USB drive is meer dan waarschijnlijk geïnfecteerd en de virussen zal moeten worden verwijderd vanaf de USB drive.

Tips & waarschuwingen

  • Gebruik niet de dezelfde USB-drive voor zowel persoonlijke en zakelijke.
  • Maak geen gebruik van een USB-station dat is gevonden op de grond of aan u gegeven door iemand die je niet kent. Het kan worden besmet met virussen.
  • Uitvoeren van een anti-virusprogramma op de USB-drive zal ook u vertellen of het station of niet besmet is.
  • Als u twijfelt over het gebruik van de opdrachtprompts, heb een vriend die vertrouwd is met programmering doen dit voor u.