Hoe om te controleren of een achterdeur Virus

Een achterdeur virus of Trojaan is schadelijke software die het mogelijk voor afstandsbediening of bekijken van de desktop van uw computer en de programma's zonder uw medeweten maakt. Microsoft's Security Center wijst erop dat aangezien een computer kan worden weergegeven om normaal te functioneren wanneer geïnfecteerd, is het noodzakelijk te gebruiken up-to-date antivirussoftware op uw computer beschermen tegen Trojaanse paarden en andere achterdeur virussen.

Instructies

Hoe om te controleren of een achterdeur Virus

1

Update de virusdefinities van uw antivirus software. U kan dit gewoonlijk doen door de software te openen en de optie voor het bijwerken van het programma.

2

Selecteer de software van de optie voor een volledige virusscan. Zorg dat u een volledige scan uitvoeren als uw computer is traag of bevriezing.

3

Klik op "Uitvoeren" nadat u hebt ingesteld met de opties voor de scan. Maakt het mogelijk de software om het proces te voltooien.

4

Bekijk de resultaten van de scan. De meeste antivirussoftware zal elk schadelijk programma lijst door naam en geven u de mogelijkheid om te negeren als u de gemarkeerde software herkent.

5

De schadelijke software in quarantaine plaatsen of verwijderen. Uw antivirussoftware zal dit waarschijnlijk voor u doen.

Tips & waarschuwingen

  • Probeer te gebruiken van een antivirus programma dat de computer actief wordt gecontroleerd, zodat eventuele virusinfecties kunnen vroeg worden ontdekt.