Hoe om te controleren geheugen van de RAM op een PCWeten hoeveel RAM-geheugen in uw desktop of laptop computer---is en of deze goed functioneert---waardevolle informatie is. Er zijn manieren om te bepalen hoeveel RAM je nu hebt zonder het openen van de behuizing van uw computer, en een manier om te testen het RAM-geheugen sticks zonder enig ander apparaat met speciale hardware.

Instructies

1

Start de computer. Ga naar "Start" en "Run" en typ "dxdiag" in de looppasdoos. Na het openingsscherm wordt geladen, ziet u de hoeveelheid RAM in uw computer. U kunt ook dit bedrag in het Configuratiescherm onder "Systeem".

2

Bezoek Crucial.com en opzoeken van uw computer maken en informatie model. De cruciale gids zal u vertellen hoeveel geheugen de computer is in staat van behandeling, sleuf configuraties, en het type of de snelheid van de RAM die het beste is voor uw computer. U kunt deze informatie ook vinden door controle van de website van de computerfabrikant van uw en uw model/typenummer opzoeken. Vergelijk deze informatie aan de hoeveelheid RAM die u momenteel hebt om te bepalen als u nodig hebt of elke RAM upgrades voor uw systeem kunt maken.

3

Download een kopie van een gratis programma zoals MemTest van HCI Designs, RamProbe of M2K MemScope voor het testen van de betrouwbaarheid van uw RAM-stokken. Windows biedt niet alle RAM tester program, zodat de download programma's een handige bron tool zijn. Download het .zip bestand voor het testprogramma van uw keuze en vervolgens distribueert het openritsen het naar een nieuwe map.

4

Het testprogramma uitvoeren Het programma waarschuwt u als om het even welk van uw stokken van de RAM zijn niet correct. Vervang alle RAM-stokken die niet van de tests.

Tips & waarschuwingen

  • Kun je ook fysiek uw stokken van de Ram met behulp van een tester hardware zoals RamCheck (zie bronnen). Voor de beste diagnostische doeleinden, Verwijder één van uw RAM stokken (hebt u meer dan één geïnstalleerd) en de test uitvoeren op deze stick. Omwisselen van de resterende stokken en een test uitvoeren op elk van hen afzonderlijk, ook. Raadpleeg de documentatie van de maker van uw computer voor het verwijderen en vervangen van de stokken van de RAM in uw computer.
  • Pas op voor "Vrije geheugen Upgrade" prestaties controleren softwaretitels downloaden van valse websites. Velen zijn besmet met spyware.