Hoe om te consolideren Pivot tabellen met VBA

De VBA-taal voor Microsoft Excel kunt u maken van modules die worden uitgevoerd in uw Office-toepassingen. U kunt uw draaitabellen in Excel met behulp van de interface te selecteren alle informatie pivot tabel en de tabel opnieuw samenvoegen. Het nieuwe bereik, wordt de draaitabel voor uw werkblad. U kunt tabellen op hetzelfde werkblad of op afzonderlijke werkbladen consolideren.

Instructies

1

Open het Excel-bestand dat u wilt bewerken. Klik op het tabblad 'Developer' en klik op de knop "VBA". Als het tabblad Ontwikkelaars niet wordt weergegeven, klikt u op het tabblad "Bestand" en klik op 'Opties'. Klik op 'Lint aanpassen' en selecteer 'Developer' in de lijst met opties op het tabblad. Klik op "OK" als de wijzigingen wilt opslaan. De ontwikkelaar tabblad beeldschermen, zodat u kunt de VBA-editor openen.

2

Het bereik van de gegevens die u wilt gebruiken om de pivot tabellen samen te stellen. Voeg de volgende lijn van code kunt u het bereik voor de oprichting van pivot tabel opgeven:

Range (selectie, Selection.End(xlDown)). Naam = "Data"

3

De draaitabel gegevens maken. De volgende code worden gegevens uit een database toegevoegd aan het bestand:

ActiveWorkbook.PivotCaches.Add (SourceType: = bron xlDatabase, _

SourceData:="=Customers").CreatePivotTable TableDestination:="", _
TableName:="Customers"

In dit voorbeeld wordt wordt een tabel van de database met de naam "Klanten" gebruikt voor de pivot-tabelgegevens.

4

Voeg de nieuwe draaitabel naar het werkblad. De volgende code wordt de tabel toegevoegd aan de derde kolom in het werkblad:

ActiveSheet.PivotTableWizard bovendien TableDestination: = cellen (3, 0)