Hoe om te compileren Python Code 1

Aangezien een geïnterpreteerde taal Python is, kan compilatie van Python code betekenen veel dingen, waaronder compilatie byte code of transformatie naar een andere taal. Wanneer u hoe Python code nemen en compileren tot een uitvoerbaar bestand voor Windows-platforms leren, kunt u een Python programma maken en Windows gebruikers naadloos draaien.

Instructies

Instellen

1

Het Python programma maken of importeren in de Windows-omgeving.

2

Uw code uitvoeren in de Python interpreter en zorg ervoor dat er staan geen fouten in de code:
c:Python> Python mycode.py

3

De py2exe win32-compiler downloaden vanaf de website van py2exe (zie bronnen hieronder).

4

Sla het gedownloade bestand naar schijf.

5

Open het gedownloade bestand en klikt u door het installatieproces. Dit moet een paar seconden duren. De installatie zal een py2exe.exe programma maken in uw distutils-directory met uw Python installatie die u gebruiken zal om het maken van de gecompileerde code verdeeld.

Python Code compileren

6

Open een nieuw tekstbestand in Kladblok of uw favoriete editor en sla het op als mysetupfile.py. Dit tekstbestand zal vertellen het programma py2exe welke Python programma's om te zetten in een exe.

7

Voeg de volgende regels in het tekstbestand:
from distutils.core import setup
import py2exe
setup(console=['mycode.py'])

waar is de "mycode.py" de naam van het Python programma dat u wenst om te compileren.

8

Stormloop naar de vijl mysetupfile.py via het py2exe-programma:
c:\Python> Python mysetupfile.py py2exe

9

Wacht totdat de py2exe compiler is voltooid de uitvoer produceren. Als alles goed gaat, de compiler kan u informeren over de DLL's die uw Python programma afhankelijk is, zodra het klaar compileren is.

10

Wacht totdat de compilatie wordt gedaan. Zodra het is, zal een map met de naam "dist" worden gemaakt. Voer de map per type:
c:\Python> cd dist

11

Kijk in de map om te zien een exe van uw project. Test het compileren door het programma uit te voeren:
c:\Python> mycode.exe

Tips & waarschuwingen

  • Frederick Lundh van compileren Python webpagina heeft een overzicht op een verscheidenheid van verschillende technieken en platformen om te compileren Python (zie bronnen hieronder). Hier vindt u tips voor het opstellen van byte code, Mac en Unix omgevingen.
  • Er zijn een aantal Windows populaire Python pakketten die gotchas wellicht wanneer u probeert om te compileren. Sommige van deze pakketten omvatten wxPython, numPy en pyXML. Als u problemen met externe modules of pakketten ondervindt, Raadpleeg de website van py2exe (zie bronnen hieronder).
  • Het compilatieproces maakt alleen een exe-bestand, niet een volledig installeerbare pakket. U moet gebruik maken van een hulpprogramma zoals MSI of Innosetup naar een volledige installer-pakket maken zodra de exe wordt gedaan.