Hoe om te bewerken een ASUS Splash scherm

Zoals vele andere moederbord makers, ASUS blijft om te adverteren hun borden lang na de verkoop--met de splash-screen dat verschijnt wanneer u de computer opstart. Meeste ASUS-moederborden hebben een optie in het systeem-BIOS, maar dat kunt u uitschakelen van de splash-scherm tijdens het opstarten. Hoewel niet opgenomen in het systeem-BIOS, biedt ASUS ook een gratis hulpprogramma dat u toelaat om de boot splash scherm aanpassen met behulp van elke ondersteunde afbeelding van uw harde schijf. Met het hulpprogramma MyLogo of MyLogo2, kunt u de boot splash beelden snel vervangen.

Instructies

1

Plaats de installatieschijf van ASUS moederbord in de CD/DVD-station van uw computer. Nadat de ASUS installatie of installatie wizardvenster verschijnt, klikt u op de koppeling "Installeren AI Utilities" of "Installeren ASUS Utilities", afhankelijk van het model van uw moederbord en de softwareversie die wordt geleverd met het.

2

Selecteer de ASUS hulpprogramma's die u wilt installeren. Alle hulpprogramma's zijn optioneel, maar zorg ervoor dat u de optie "MyLogo" of "MyLogo2" zodat kunt u het laarsembleem scherm op uw computer vervangen. Nadat u de hulpprogramma's die u wilt installeren, klikt u op de "Continue" of "Next" knop. Wacht een paar seconden voor het hulpprogramma voor scannen uw systeem en controleert u of dat u hebt een ASUS-moederbord geïnstalleerd. De installatiewizard installeert de geselecteerde hulpprogramma's en de lanceringsbar AI Utilities of AI Suite Utilities.

3

Klik op "Finish" of "Herstarten" wanneer daarom wordt gevraagd. De set-up wizard uw computer opnieuw opgestart.

4

Klik op "Start" en vervolgens "helemaal programma." Klik op de link met "ASUS" of een "ASUS AI Utilities" map, en vervolgens "ASUS AI" of "ASUS AI Suite Utilities."

5

Klik op de "Update" knop op de werkbalk, waarna de link "MyLogo". Selecteer de optie "Verandering de BIOS Boot Logo van mijn moederbord" en klik op "Next."

6

Klik op de "Browse" knop. Navigeer naar een map op uw computer waarin een afbeeldingsbestand dat die u wilt gebruiken als het splash-scherm op uw computer. Moederborden met de MyLogo utility steun. BMP of. JPG afbeeldingen tot 640 x 480 pixels in grootte. MyLogo2 kunt u gebruiken. BMP of. JPG-afbeeldingen van willekeurige grootte. Markeer de bestandsnaam van de afbeelding en klik op "Open".

7

Klik op de "Next" knop in de ASUS MyLogo-venster. Klik op de "AutoTune" venster om de grootte van de afbeelding automatisch te. Als alternatief, gebruik de schuifregelaar 'Oplossing' om het formaat van de afbeelding in het voorbeeldvenster desgewenst vergroten of verkleinen. Klik op de knop 'Voorvertoning opstarten' als u wilt bekijken van de splash screen in full-screen modus.

8

Klik op het scherm om te sluiten van de voorvertoning in volledig-scherm. Het formaat van de afbeelding in het voorbeeldvenster als nodig. Klik op de knop "Volgende".

9

Klik op de "Flash"-knop en wacht een paar seconden voor het hulpprogramma voor het schrijven van het afbeeldingsbestand in het systeem-BIOS. Nadat het hulpprogramma de BIOS bijgewerkt, wordt de computer automatisch opnieuw gestart. Tijdens het opnieuw opstarten verschijnt uw geselecteerde afbeelding als het splash-scherm.

Tips & waarschuwingen

  • Als u niet over de CD voor uw ASUS-moederbord beschikt, download het installatiebestand AI Suite of ASUS Utilities voor uw specifieke model van de ASUS Support website.