Hoe om te archiveren met Pidgin Instant MessengerPidgin is een instant messaging platform, voorheen bekend als Gaim, waarmee gebruikers om te chatten met anderen op een wijze die direct relay. Met behulp van Pidgin, die u kunt aansluiten op doel, MSN messenger, Facebook chat, Skype, Yahoo messenger, en talloze andere chat programma's, allemaal gemakkelijk van de ene locatie. Dit bespaart u tot meerdere IM-programma's tegelijk draaien. Wanneer aan het chatten, desgewenst kunt u om uw gesprekken opgeslagen om te verwijzen naar hen later, of gewoon omdat u graag hebben dat soort record. Conversatie archiveren met Pidgin is eenvoudig.

Instructies

1

Voer uw cliƫnt van Pidgin. Om dit te doen, open het menu Start en klik op alle programma's, dan vinden de Pidgin-map en klik op het pictogram binnen. Hebt u een desktop of sidebar pictogram voor Pidgin, klikt u op het pictogram zodat Pidgin om te laden.

2

Dubbelklik op uw taakbalkpictogram om te openen de contactpersonenlijst. Als dubbelklikken niet werkt, klik met de rechtermuisknop op het pictogram, Buddy-lijst weergeven in het menu dat verschijnt.

3

Klik op het menu Extra boven in de contactpersonenlijst en selecteer Voorkeuren. Klik in het voorkeurenvenster op het tabblad Logboekregistratie leest. Hier, heb je de optie chat logs op te slaan als HTML of tekst zonder opmaak. Als logboekregistratie wilt inschakelen, Controleer 'Alle expresberichten aanmelden'. Voor chat room gesprekken archivering, ook controleren 'Alle chats aanmelden'. Als u wilt de statuswijzigingen wilt opslaan, selecteert u "Log alle status gewijzigd in systeemlogboek." Zodra gedaan, klik op OK.

4

Toegang tot uw logbestanden gesprek door het regisseren van uw computer naar de map Logboeken Pidgin. Deze map bevindt zich meestal in C:\Documents and Settings\gebruikersnaam\Application Data voor gebruikers op Windows XP of onder. Deze map is op Windows Vista, gelegen op C:\Users\username\AppData\Roaming\.

Tips & waarschuwingen

  • Wenst u meer controle over uw gesprek archieven, downloaden van een plug-in voor Pidgin waarmee u meer instellingen wijzigen. Sommige plug-ins kunt u voor het archiveren van al uw gesprekken door te slaan ze online, zoals een IM-geschiedenis. U kunt ook back-up van uw gesprek archieven met een plug-in zoals Pidgin back-up, zodat u een bestand van uw gesprekken buiten Pidgin hebt.