Hoe om te achterhalen waar een CD werd verbrand

Hoe om te achterhalen waar een CD werd verbrand


PC-gebruikers kunnen kiezen uit een assortiment van schijf branden programma's, maar dat vrijheid kan ook technische problemen met lezen of afspelen van de CD veroorzaken. Niet zeker dat u dat een CD gebrand met de keuze van uw programma in alle CD-spelers en computers werken zal. Bovendien kunnen de variabelen waarvan besturingssysteem is geïnstalleerd op een computer, evenals het merk en type van lege CD, meer compatibiliteitsproblemen veroorzaken. Hebt u een Windows-gebaseerde PC, is het mogelijk om de bron van de CD terug naar de oorspronkelijke locatie van de branden voor probleemoplossing kunt.

Instructies

1

Plaats de gebrande CD in de optische schijf op uw computer.

2

Klik op "Start". Selecteer "Run" uit het menu "Start". Typ "Explorer" in het dialoogvenster. Klik op "OK" om te openen 'Windows Explorer'.

3

Klik op het pictogram van de 'Computer' in het linkerdeelvenster. Dubbelklik op de stationsaanduiding in de juiste ruit, dat is voor het cd-rom-station, meestal "D" of "E." Als de bestanden in het venster ziet u gegevens van de CD en de liedjes.

4

Klik met de rechtermuisknop op de kop van de kolom 'Naam'. Selecteer 'Meer' uit het venstermenu.

5

Scroll naar beneden naar zoeken 'Computer' in het dialoogvenster, dan plaatst u een vinkje in het vak. Klik op 'OK'.

6

Kijk voor de "Computer" kolom moet nu worden weergegeven in het venster. Door elk bestand verschijnt de naam van de computer waarmee het op de CD branden.

Tips & waarschuwingen

  • Als u zich in een huishouden meerdere computers of school lab, wellicht u fysiek lopen naar elke computer en zoek de naam.
  • Om te zoeken naar de naam van een computer, klikt u op 'Start'. Klik met de rechtermuisknop op "Computer" uit het menu "Start". Selecteer 'Eigenschappen'. Kijk onder het volgende gedeelte voor naam van de computer: "Computernaam, domein en werkgroep instellingen."