Hoe om te achterhalen of mijn Website Is gekaapt?

Hoe om te achterhalen of mijn Website Is gekaapt?


Hackers en oplichters kapen legitieme websites aan truc mensen in hun eigen dubieuze websites te bezoeken of zich te verspreiden van virussen en schadelijke software. Kaping dreigt voor Websurfers, omdat het leidt hen van echte sites om naar dubbele sites, die meestal schadelijke inhoud bevatten, met inbegrip van virussen, identiteit diefstal "phishing"-aanvallen of pornografie. Hackers gebruiken veel verschillende methoden om te kapen van websites, van Uniform Resource Locator (URL) omleidingen voor het vastleggen van uw site binnen een frame op hun website. De gevolgen voor de websiteeigenaars van de kunnen ernstig, omdat de gekaapte websites hun bezoekers en inkomsten verliezen. Alle webmasters moeten controleren hun sites voor de verklikkerlicht tekenen van kaping.

Instructies

1

Controleer regelmatig uw site logs en worden verdacht van een plotselinge, grote daling van de bezoeker verwijzingen van zoekmachines. Zoekmachine rankings veranderen regelmatig, dus de daling kan natuurlijk, maar het zou een teken dat uw bezoekers hebben gekaapt. Vrij verkeer-analysefuncties, zoals Google Analytics of StatCounter, installeren op uw website gedetailleerde informatie over de bezoekersaantallen en trends te verstrekken.

2

Toegang tot uw website inkomende e-mail vaak en kijk voor klachten van bezoekers over virussen, spam, schadelijke software en ongepaste inhoud. Klachten van deze soort kunnen erop wijzen dat uw site is gekaapt. Dit kan niet altijd werken, omdat geavanceerde kaapt ook uw site e-mailverkeer omleiden kunnen.

3

Instellen en gebruiken van de mogelijkheden van de grote zoekmachines, zoals Google, Bing en Yahoo, de "Webmaster Tools" om naar te kijken voor waarschuwingen over uw site. Deze zal vaak een waarschuwing weergegeven als uw site in gevaar is gebracht.

4

Zoeken naar uw site op het web, op dezelfde manier dat een echte bezoeker. Wanneer u het resultaat voor uw site, klik op de link om ervoor te zorgen dat het echt is. Als uw site is gekaapt wordt u doorgestuurd naar een andere site. Controleer zorgvuldig, omdat de nep-site op uw eigen lijken kan.

Tips & waarschuwingen

  • Herstel van een gekaapte website is moeilijk, dus voorkomen beter dan genezen is. Naast het controleren van de statistieken van uw site zorgvuldig, overwegen bescherming van uw website met server-side functies voor toegangsbeheer en aanpassingen aan de code van uw website-ontwerp.