Hoe om Koerdisch te leren Online

Hoe om Koerdisch te leren Online


Koerdische is een Indo-Europese taal, gerelateerde Perzisch (gesproken in Iran). Kurdistan is niet officieel erkend als een natie. Koerden zijn inwoners van veel plaatsen maar hebben hun eigen cultuur, taal en literatuurgeschiedenis. De meeste Koerden wonen in Turkije, Irak, Syrië en enkele van de landen van de voormalige Sovjet-Unie. Daarnaast Koerdische migrantengemeenschappen bevinden zich over de hele wereld. Deel van de Koerdische cultuur en identiteit is de taal. Daar zijn vele opties voor degenen die wensen om Koerdisch te leren online.

Instructies

1

Beslissen welke schriftsysteem van Koerdische u wilt leren. Omdat het Koerdische volk zich in veel verschillende landen bevinden, is Koerdische geschreven met verschillende scripts. Het Arabisch, Cyrillisch en Latijnse alfabet worden gebruikt voor schriftelijke Koerdische. U kunt leren Koerdische in het Latijnse alfabet, zal maar uw Koerdische veelzijdiger en u zult begrijpen meer lezing materialen als je een ander alfabet leert. Het Arabisch schrift wordt gebruikt voor het schrijven van Arabisch en andere talen van Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Aziatische. Het Cyrillisch script wordt gebruikt voor het schrijven van Russisch en vele andere Oost-Europese en Centraal-Aziatische talen. Leren van een van deze scripts kan u ook helpen leren van andere talen in de toekomst. Omniglot.com beschikt over een grafiek waarin de geluiden die met de verschillende alfabetten in het Koerdisch gebruikt overeenkomen. Afhankelijk van waar u uw Koerdische gebruiken wilt, zou een bepaalde alfabet nuttiger.

2

De praktijk van het schrijven systeem. Als u leren lezen en schrijven van Koerdische wilt, moet u het alfabet van uw keuze consequent de praktijk. De geluiden gebruiken zoals ze in het Koerdisch zijn, zoals de uitspraak van de letters kan afwijken van de typische geluiden van het alfabet die u gebruikt. Als u ervoor kiest om Koerdisch te leren met het Latijnse alfabet, moet u nog steeds leren van de verschillende accenttekens. Deze accenten worden niet gebruikt voor het Latijnse alfabet, bij het schrijven in het Engels. De "Alfabet" sectie van KurdishAcademy.org bevat koppelingen naar informatie over de tekensystemen. Het Latijnse alfabet accenttekens worden weergegeven en beschreven in detail hier, met audio. Deze diagrammen gebruiken om te kopiëren van het alfabet en beginnen met het vormen van woorden.

3

Luister naar Koerdische. Praktijk horen van de geluiden zoals ze komen met de geschreven taal overeen. Fundamentele zinnen met audio kunt u vinden op Transcon.info. Luisteren zal u gewend geraakt aan het accent en uitspraak van Koerdische woorden helpen. Deze zinnen zijn voor diegenen die op een inleidende taalniveau en bereidt u voor op elementaire communicatievaardigheden in het Koerdisch.

4

Praktijk met luidsprekers. Hier vindt u een native speaker met wie om te oefenen op LiveMocha.com. Live mokka is gratis aan te sluiten en te gebruiken, en u in contact met de Koerdische sprekers op zoek om hun Engels praktijk zal worden gebracht. U kunt al uw taal werk en interactie online voltooien. U kunt ook zoeken naar Koerdische luidsprekers in uw woonplaats. Naast de bevolking in Centraal-Azië en het Midden-Oosten zijn de Verenigde Staten, Zweden, Duitsland, Australië, Canada en Engeland thuisbasis van grote Koerdische bevolking.

Tips & waarschuwingen

  • De Koerdische Academie van talige website is een uitstekende bron voor informatie over vele onderwerpen in verband met het Koerdische volk. Neem contact op met het vaak voor nieuwe artikelen over de Koerdische cultuur, geschiedenis, politiek en taal. U kunt ook het forum om te interageren met andere studenten of mensen met Koerdische achtergrond.