Hoe om Input van de gehele getallen in Java met behulp van een Scanner

Hoe om Input van de gehele getallen in Java met behulp van een Scanner


Java-programma's kunnen verschillende input- en output-bewerkingen uitvoeren met bestanden. Met behulp van de klasse van de Scanner, kunt u een programma om te lezen van de inhoud van een bestand als individuele gehele getallen. Om te lezen bestanden met succes in uw Java-programma's, die u wenst te beveiligen uw verwerking van input en output uitzonderingen met behulp van proberen en vangen codeblokken. Zodra u een bestand hebt geopend in uw programma, met de nodige voorzorgsmaatregelen in plaats, lezen van de inhoud als geheel getal waarden is meestal eenvoudig.

Instructies

1

Instructies import toevoegen aan uw Java-programma. U wilt bepaalde klassen gebruiken input verrichten in Java. Voeg de volgende instructies aan de bovenkant van de klasse die u van plan bent over het gebruik voor uw bestand input processing:
importeren van java.io.*;
importeren van java.util.Scanner;

De "io" bibliotheek kunt u met behulp van de klassen "FileReader" en "BufferedReader" Zoek en open het bestand, terwijl de Scanner klasse zal omgaan met het verwerken van de inhoud van uw bestand als andere integerwaarden.

2

Voeg proberen en vangen blokken aan uw programma. Input- en output-bewerkingen veroorzaken vaak programma's te gooien van uitzonderingen. Uitzonderingen treden op wanneer uw code een fout aantreft die het niet aankunnen, dus ze leiden uw programma's te verpletteren tot kunnen. Bij het gebruik van bepaalde klassen van input en output, moet u het opnemen van uw code binnen proberen blokken, met vangst blokken instrueren van Java, wat te doen als een uitzondering ontstaat. De volgende overzichtscode aan uw programma toevoegen
Probeer {}
bestandsinvoer verwerking hier
}
Catch(IOException ioExc) {System.out.println(ioExc.getMessage());}

U kunt het plaatsen van code om te lezen en verwerken van uw dossier binnen het blok try.

3

Input-objecten voor het afhandelen van uw bestand verwerkingen maken. Voeg de volgende code in uw blok try:
FileReader fRead = nieuw FileReader(".. / intfile.txt ");
BufferedReader brood = nieuwe BufferedReader(fRead);
Scanner intScan = nieuwe Scanner(bRead);

Wijzig de tekenreeksparameter doorgegeven aan de constructormethode van de "FileReader" aan de naam en locatie van uw eigen bestand. Deze objecten openen van het bestand en geef uw programma de mogelijkheid voor het verwerken van de inhoud ervan.

4

Toevoegen van een tijdje lus te doorlopen van uw bestand. Om te verwerken elk geheel getal in uw bestand op zijn beurt, moet u de lusstructuur van een. Voeg de volgende code binnen het blok try, na de oprichting van Scanner object instantie:
while(intScan.hasNext()) {}
proces bestandsinhoud hier
}

Deze code gelast het programma te blijven uitvoeren terwijl er nog inhoud in het bestand dat nog niet is gescand. Uw code dat de verwerking van de inhoud zoals gehele getallen while lus binnen dit kunnen uitvoeren. Buiten de while lus, na de accolade sluiten, sluit de Scanner als volgt:
intScan.close();

5

Het verwerken van uw input van de gehele getallen. Binnen de while lus, voeg de volgende code, het lezen van het eerstvolgende gehele getal elke keer dat de lus wordt uitgevoerd:
int thisInt = intScan.nextInt();

Om te testen uw processing, kunt u de volgende regel:
System.out.println(thisInt);

Hierdoor zal u om te verifiëren dat de input werking correct functioneert. U kunt alle andere nodige bewerkingen uitvoeren op uw input gehelen binnen de while lus.

Tips & waarschuwingen

  • De Scanner klasse kan meerdere gegevenstypen van de input-bestanden, met inbegrip van verschillende getaltypen leest.
  • Als de inhoud van uw bestand kan niet worden verwerkt als gehele getallen, kan uw programma genereert een uitzondering.