Hoe om erachter te komen hoeveel RAM-geheugen Is op een Computer achtergebleven

Hoe om erachter te komen hoeveel RAM-geheugen Is op een Computer achtergebleven


Op uw computer zijn elke foto zie je, elk woord dat u leest en elk pictogram dat u allemaal in dezelfde plaats--in van de computer RAM of RAM-geheugen. RAM fungeert als het actieve geheugen van uw computer. Met andere woorden, alle gegevens die momenteel zichtbaar of bruikbare woont in het RAM-geheugen. Wanneer u uw computer aanzet, wordt het besturingssysteem (Windows, Mac OS of Linux) vanaf de harde schijf, geladen in het RAM. Vervolgens een groot aantal kleine programma's, stuurprogramma's, die controle van uw computer hardware, genaamd zijn geladen in het RAM-geheugen. Maar RAM is niet oneindig--er is er beperkte ruimte. Het is gemakkelijk uit te lopen van RAM-geheugen als u te veel programma's worden uitgevoerd of teveel dingen tegelijk gaande. Als u RAM-geheugen onvoldoende, uw computer zal niet doen veel van alles, maar zitten op uw bureau en geven u foutberichten (op voorwaarde dat u genoeg RAM-geheugen links moet het foutbericht weer). Controleer hoeveel RAM-geheugen wordt overgelaten op uw computer.

Instructies

1Hoe om erachter te komen hoeveel RAM-geheugen Is op een Computer achtergebleven


Manager van de taak van de computer ter sprake brengen. Druk "Ctrl + Alt + Delete" gelijktijdig. Windows Taakbeheer verschijnt in een seconde of twee.

2Hoe om erachter te komen hoeveel RAM-geheugen Is op een Computer achtergebleven


Klik op het tabblad "Prestaties". U ziet een lijst van "tabs" in de buurt van de bovenkant van het venster taak manager: toepassingen, processen, prestaties en netwerken. Klik eenmaal op "Prestaties."

3Hoe om erachter te komen hoeveel RAM-geheugen Is op een Computer achtergebleven


Kijk naar "Fysieke geheugen." Hieronder de fancy grafieken en diagrammen (waaruit blijkt processoractiviteit en hoeveel schijfruimte wordt gebruikt voor het simuleren van RAM), ziet u vier dozen waarin verschillende numerieke waarden worden weergegeven. In de rechterbovenhoek, zult u zien "Fysiek geheugen." Dit zijn de nummers die u nodig hebt om naar te kijken.

4

Kijk op het hoogste nummer, "Total." Dit toont hoeveel totale RAM-geheugen (in kilobytes) op uw computer is geïnstalleerd. Het getal onder dat, "Beschikbaar" toont hoeveel RAM-geheugen is gratis en niet in gebruik. Dit is het getal dat u zoekt.

5

Omzetten in deze waarden kilobytes megabytes of gigabytes--deze dagen, niemand echt spreekt in "kilobytes." Gelukkig, het omzetten is net zo eenvoudig als de decimale komma naar links verplaatst. Bijvoorbeeld, als uw computer 2,054,372 kilobyte RAM-geheugen heeft, de decimale verplaatst naar de linker drie ruimten voor megabytes: 2,054,372 kilobytes zou 2,054.372 MB. Voor gigabytes, het drie meer ruimtes naar links verplaatsen: je zou moeten 2.054372 gigabytes. Uw computer heeft dus 2.000 MB, of meer gewoon, 2 gigabytes geïnstalleerd.

Tips & waarschuwingen

  • Test hoeveel RAM-geheugen uw programma's gebruiken door de lancering van de programma's met de Manager van de taak de "Performance" tab open. Eigenlijk ziet u de beschikbare RAM daling met elk programma dat u start. Als u niet genoeg RAM-geheugen voor het uitvoeren van uw programma's, comfortabel en snel, overwegen het toevoegen van meer RAM. Deze dagen, RAM is vrij goedkoop en kan worden geïnstalleerd goedkoop door een IT-professional, of zelfs door u, mits u vertrouwd bent met het openen van uw computer.