Hoe om E-mail van een Access-bestand in Outlook

Microsoft Access wordt gebruikt voor het maken en onderhouden van databases. Access-bestanden worden opgeslagen in MDB of ACCDB-indeling (voor gebruikers met Access 2007 en later). U kunt deze bestanden in Outlook dezelfde manier dat u een ander bestand wilt koppelen koppelen. Voordat u het bestand in Outlook koppelt, ervoor te zorgen dat u hebt opgeslagen en gesloten van het bestand in Access.

Instructies

1

Open een nieuw e-mailbericht. U kunt dit doen door te gaan naar "Bestand > Nieuw > e-mailbericht," door te klikken op "Beantwoorden" in een bestaand e-mail als u ondervindt bij het beantwoorden van een specifiek e-mail of door te klikken op de "New" knop op de werkbalk.

2

Klik op het pictogram dat eruit als een paperclip ziet; het zal worden gegroepeerd in de sectie "Opnemen", die is gelegen op de top, naar het midden-recht van het e-mailbericht.

3

Navigeer naar waar het Access-bestand in het venster bijlage is opgeslagen. Afhankelijk van welke versie van Microsoft Office u gebruikt, is het bestand mogelijk in de nieuwe bestandsindeling (ACCDB) of het oude formaat (MDB). Klik op de "Attach" knop nadat u uw Access-bestand hebt geselecteerd.

4

Vul de relevante velden van de e-mail--zoals het veld 'Aan' onderwerp en lichaam.

5

Klik op "Verzenden". Afhankelijk van de grootte van het bestand duurt het een minuut voor de e-mail wil verzenden. Sluit Outlook niet terwijl uw e-mail tijdens het verzenden is.

Tips & waarschuwingen

  • Bijlagen zijn berucht voor het met virussen, dus zorg ervoor dat de persoon die u de e-mail naar verzendt beseft dat u het bestand verzendt en wie het is weet uit.
  • Sommige e-mailproviders (zoals Gmail en Hotmail) hebben beperkingen aan hoe groot een bestand dat u verzenden kunt; Controleer voor dergelijke grenzen met uw e-mailserviceprovider, en zorg ervoor dat uw bestand deze limiet niet overschrijdt.