Hoe om draadloos verbinding maken met een Laptop & Desktop

Hoe om draadloos verbinding maken met een Laptop & Desktop


U kunt een laptopcomputer draadloos verbinding maken met een desktop computer met behulp van een draadloze router. Zodra de router wordt geïnstalleerd en geconfigureerd, stelt het een draadloos netwerk waarmee de laptop toegang tot het Internet via Internet-verbinding van de desktop computer. In het algemeen drie typen draadloze netwerken kunnen worden ingesteld, afhankelijk van de router: 802.11a-, 802.11b- en 802. 11 g. Microsoft beveelt het laatste type, 802. 11 g, omdat het is gemakkelijk om vast te stellen en zeer robuust is.

Instructies

1

Controleer of uw laptop ingebouwde draadloze mogelijkheden heeft door te verwijzen naar de gebruikershandleiding of het bezoeken van de productpagina op de website van de fabrikant. Als uw laptop niet toegelaten Wi-Fi is, moet u een draadloze netwerkadapter, die is een kaart waarmee de laptop om te communiceren met een router via een draadloos netwerk. U moet één draadloze netwerkadapter voor elke computer die u draadloos verbinding wilt maken.

2

De adapterkaart hechten aan een vacante PC-kaartsleuf op de laptop en installeren van de software driver voor de nieuwe apparatuur. Als u al een toegelaten Wi-Fi laptop, zal u niet moeten koppelen van de kaart.

3

Schakel uw kabel- of DSL-modem en haal de stekker uit de belangrijkste AC. U moet de modem uitschakelen omdat je gaat om het tot haak met de draadloze router, die de Internet-verbinding in draadloze signalen omzetten zal.

4

Sluit uw draadloze router aan de modem. Loskoppelen van de netwerkkabel aan de achterkant van de desktopcomputer toren behuizing en invoegen op de Internet- of WAN- of WLAN-poort op de router; het label is afhankelijk van de fabrikant en het model.

5

Sluit de voedingskabel en de o de modem van de modem. Wacht ongeveer 10 minuten voor het apparaat te verbinden met Internet. Vervolgens sluit in uw router's stopcontact en zet het op. Wacht tot het LED via de poort Internet, WAN of WLAN aan het licht omhoog gemarkeerd. Dit geeft aan dat de router een verbinding met de modem heeft gebracht.

6

Installeer en configureer de draadloze router. Afhankelijk van de fabrikant en het model, kan de installatie en configuratie proces afwijken voor elk type van router. In het algemeen, u zal zitten kundig kundig voor troep van het apparaat in eenvoudige en straight-forward stappen op het scherm na instructies.

7

Typ in de SSID en WEP of WPA voor het draadloze netwerk, wanneer daarom wordt gevraagd. De SSID (serviceset-id) is de naam van het netwerk dat u net hebt ingesteld en de WEP (wireless encryption) of WPA (Wi-Fi protected access) is een veiligheidsmaatregel om onbevoegde toegang te blokkeren. Tot slot, typt u in het administrator-wachtwoord voor het draadloze netwerk.

8

Sluit uw laptop aan de desktop hoofdcomputer (de ene met de Internet-verbinding). De Wi-Fi-functie (vanuit een schakelaar voor laptops met geïntegreerde Wi-Fi of vanuit software instructies voor laptops met een externe draadloze kaart) inschakelen. Klik op het pictogram voor draadloze op het systeemdienblad om te bekijken beschikbare netwerken; Selecteer de een die u gevestigd en klik op "Verbinden". Typ het wachtwoord in wanneer gevraagd verbinding met de desktopcomputer en toegang tot het Internet.

Tips & waarschuwingen

  • Als u nodig hebt om te kopen een draadloze kaart, proberen om een van de zelfde fabrikant die gebouwd van uw draadloze router.
  • Draadloze netwerken zijn gemakkelijk te schending. Onbevoegde toegang tot uw draadloze netwerk beperken door het maken van een sterk wachtwoord.