Hoe naar BIOS vanaf USB Flash

Hoe naar BIOS vanaf USB Flash


Een van de meest voorkomende manieren om update (of "flash") de BIOS op een computer is met behulp van een standaard USB schicht toer. Als een nieuwe update beschikbaar voor uw BIOS is, moet u flash om te werken. Kort voor "basic input and output system", de BIOS is het belangrijkste programma op uw computer en zal periodiek moeten worden bijgewerkt om ervoor te zorgen dat uw machine blijft functioneren van de manier waarop u dat wilt. Hoewel het is een ongelooflijk belangrijke procedure, nemen bijwerken van het BIOS vanaf een USB flash drive niet meer dan een paar minuten in beslag.

Instructies

1

Het USB-flashstation dat u gebruiken wilt om uw BIOS flash in uw computer.

2

Download de update voor het BIOS van de website van de fabrikant van het BIOS. (De fabrikant van het BIOS wordt vermeld in de handleiding die bij uw computer geleverd.)

3

Kopieer de BIOS-update-bestand op uw USB flash drive. Op hetzelfde moment, maak een notitie van het exacte naam en de extensie van het bijwerkbestand. Verwijder niet de USB flash drive van uw computer.

4

Start de computer opnieuw.

5

Druk op de toets die door uw computer vereist om login op de BIOS. Deze sleutel zal naar beneden op het scherm worden geschreven. Druk op deze toets onmiddellijk als uw computer begint te draaien zelf op.

6

Markeer 'Opstarten' en daarna sloeg "Enter" om deze te selecteren. Verandering het stuk van hardware vermeld onder "Primaire opstartapparaat" aan uw aangesloten USB flash drive. Dit zal uw computer die u wilt herstarten uw computer en schoen van de flitsaandrijving vertellen. Selecteer "opslaan wijzigingen en" de computer opnieuw opstarten.

7

Wacht een paar seconden voor een MS-DOS-prompt wilt weergeven op uw computerscherm. De opdrachtprompt is een volledig zwart scherm met een kleine lijn van witte tekst die u kunt typen op. Zodra de opdrachtprompt wordt weergegeven, typ de naam van de BIOS-update-bestand op uw USB flash drive. Vervolgens druk op "Enter."

8

Druk op de toets "Y" toetsenbord een enkele keer om te vertellen uw computer dat u wilt bijwerken van het BIOS. Uw bestaande BIOS-versie zal worden bijgewerkt (of "flitste") naar de nieuwe versie via het bestand op uw USB flash drive. Verwijder niet het USB-flashstation uit de computer tijdens dit proces.

9

De USB flash drive van uw computer verwijderd zodra het BIOS updateproces klaar is. Het updateprogramma zal aangeven wanneer het proces is voltooid. Uw computer wordt automatisch opnieuw opgestart zelf en uw BIOS zal worden bijgewerkt.

Tips & waarschuwingen

  • U hoeft niet te wijzigen van de "primaire opstartstation" waarde in het BIOS terug naar uw belangrijkste harddrive nadat u flashstation---de verandering automatisch geschiedt zodra de USB flash drive is verwijderd van uw computer.