Hoe moet worden verschoven van een Frame met JavaScript

De "scrollTo" en "scrollBy" JavaScript-methoden kunt u om te scrollen webpagina's via programmacode. Door te verwijzen naar uw manier omhoog in de DOM-structuur, kunt u andere frames van JavaScript-code binnen een frame. De "scrollTo" en "scrollBy" methoden kunnen vervolgens worden gebruikt op het andere frame om te scrollen de inhoud ervan, zolang die pagina bevindt zich op hetzelfde domein als de JavaScript (dit is te wijten aan beveiligingsbeleid instellen door webbrowsers) waarop wordt uitgevoerd.

Instructies

1

Geef het frame dat u zou willen schuiven een "naam" attribuut in de bovenliggende HTML-document (de pagina met de code "frameset"). Typ bijvoorbeeld de volgende code:

< naam voor het frame = "scrollableFrame" >

2

Voeg de volgende code tussen de tags "hoofd" van het HTML-document dat het andere frame scrollen zal:

< script type = "text/javascript" >

functie scrollFrame(frame,amount) {}

parent.frames[frame].scrollBy(0,amount);

}

< / script >

De methode "scrollBy" heeft twee argumenten, overeenkomt met de horizontale en verticale bedragen waarmee om de pagina te schuiven. Deze code schuift simpelweg de pagina verticaal. De "scrollTo" methode neemt dezelfde twee argumenten maar rollen naar de opgegeven, in plaats van de huidige schuifpositie verrekening absolute positie.

3

Een knop toevoegen in de hoofdtekst van het HTML-document met de functie "scrollFrame" om het uit te testen:

< input type = "button" value = "Scroll andere Frame" onClick="scrollFrame('scrollableFrame',100);" / >

4

Alle pagina's opslaan op uw webserver, en navigeer vervolgens naar de bovenliggende pagina in uw webbrowser. Klik op de knop om te bladeren de pagina in het opgegeven frame. Klik op het herhaaldelijk om te bladeren de pagina verder. Zorg ervoor dat de pagina die u probeert om te scrollen is groot genoeg dat er een schuifbalk weergegeven, of de functie zal geen zichtbaar effect hebben.