Hoe moet worden geplakt een lied in Tumblr

Hoe moet worden geplakt een lied in Tumblr


U kunt naast de tekst, afbeeldingen, links en video's, muziek en andere audiobestanden toevoegen aan uw blog Tumblr. Als u een nummer naar Tumblr, kunt u zoeken via de zoekfunctie van Tumblr, upload een bestand van uw eigen of plakken van een externe koppeling. Merk op dat audio-bestanden in MP3-formaat worden moeten.

Zoeken naar een Track

Inloggen op het dashboard Tumblr, klik op "Audio" en selecteer vervolgens 'Zoeken'. Geïntegreerd met zowel Spotify en SoundCloud, kunt Tumblr zoeken door middel van beide diensten voor de track die u geïnteresseerd bent in. Zodra je de track die u wilt delen gevonden hebt, kunt u een beschrijvende tekst, koppelingen en HTML-opmaak. U kunt ook labels toevoegen aan de post om te helpen andere Tumblr-gebruikers vinden uw audio post. Zodra u klaar bent het bewerken van de post, kunt u het nummer naar uw blog publiceren, het als concept opslaan of de post privé.

Upload een bestand

Tumblr kunt u uploaden van een MP3-bestand van maximaal 10MB in grootte. Inloggen op uw dashboard, klik op "Audio" en selecteer "Upload". Blader naar het bestand op uw lokale vaste schijf en klikt u erop zodat het rechtstreeks uploaden naar Tumblr van servers. Net als met andere posten van Tumblr, kunt u ook toevoegen tekst, links, HTML en tags, evenals het lied te delen met anderen of privé houden van de post.

Een externe koppeling toevoegen

Als u de track met behulp van SoundCloud of Spotify kan vinden, en niet het bestand op uw computer, kunt u een externe koppeling toevoegen aan het nummer. Ga naar de webpagina van het lied, en druk vervolgens op "Ctrl-C" om te kopiëren van de URL. Inloggen op uw dashboard, klik op "Audio", "Externe URL" selecteren, en druk vervolgens op "Ctrl-V" om te plak de URL in het daarvoor bestemde veld. U kunt vervolgens een beschrijving en tags zoals je zou met elke andere Tumblr post.

Auteursrecht en de grootte problemen

Als u een bestand uploadt of plakken van een externe URL naar een MP3, zorg ervoor dat u toestemming hebt van de copyright houder om de muziek te delen. Als u een track toevoegt via Spotify of SoundCloud, dit is geen probleem, maar een MP3 uploaden en het plaatsen van een URL zonder toestemming uw Tumblr account opgeschort totdat u de illegale bestanden van uw blog verwijderen kon krijgen. Ten slotte, merk op dat hoewel Tumblr een 10MB upload limiet op MP3-bestanden heeft, audio-inhoud die u via URL's delen is niet slechts een grootte beperkte omdat het is niet direct op Tumblr gehost.