Hoe Modem computerproblemen diagnosticeren

Modems zijn grappig. Soms werken ze en soms zij niet--vaak zonder waarschuwing tussen fasen. Eerlijk gezegd, zijn er situaties waarin het ligt niet zelfs een werkende modems. Bijvoorbeeld, als u vaak tussen draadloze en breedband schakelt, DSL- of vaste verbindingen regelmatig, het is niet ongewoon om per ongeluk psyche een onschuldige stuk van hardware. Er is een manier om nul op de modem en eventuele problematische kwesties in verband met het verfijnen. Leer hoe te genezen van een temperamentvolle modem stemmingswisselingen en van de computer reactie op onze occasionele besluiteloosheid.

Instructies

1

Voer het diagnostisch hulpprogramma van de modem. Om dit te doen, klik op "Start" en selecteer vervolgens "Control Panel".

2

Selecteer 'Printers en andere Hardware' en klik op "Telefoon- en modemopties."

3

Klik op het tabblad "Modems", Markeer de modem die u wilt de diagnostische test op uitvoeren en klik vervolgens op 'Eigenschappen'.

4

Ga naar het tabblad 'Diagnostische gegevens' en klikt u op "Opvragen Modem." Zoekt regels die "Geïnterpreteerd antwoord: OK lezen" om aan te geven van de functies van gezonde modem. Ga door naar stap 5 als u verdere problemen.

5

Ga naar het tabblad Algemeen en lees de status van de modem. Het moet lezen 'het apparaat werkt correct.' Als dat niet het geval is, klikt u op "Oplossen" en volg de aanwijzingen te diagnosticeren en repareren van het probleem.

Tips & waarschuwingen

  • Controleer of dat de snelheid van de poort van uw modem is ingesteld voor de hoogste waarde die beschikbaar is. Om dit te doen, volg de stappen 1 tot en met 3 en ga naar het tabblad "Modems", de hoogste snelheid onder "Maximum poortsnelheid" te selecteren en klik vervolgens op 'OK'.